0 STALKERS a.i.e.n.u.r.z the untold stories~
Suddenly I am famous and people know my name

** ALL ABOUT ME
I am Ainur.
I am 30 years old.
I am a wife.
I am a working mother.
I am a fulltime mother.
I am a weekend housewife.
I am Muslim.
I am a marhaen.
I am human being.
I am adult.
I eat.
I grow.

My heart has been captured by your funny little smile

|syarienarifen| |nashrex| |chika| |ainnur| |mejastudy| |little-nailofar| |aku-nakal| |anim| |dylla| |girlpower| |yonna-1| |yonna-2| |noffa| |mimie-kusya| |intan| |mat-yie| |munirah| |cik-yat| |audadi| |kak-ros| |puan-yati| |kecil| |rye| |adik-kandung-no-4| |awin| |laily| |puan-yana| |ayu| |adik-kandung-no-3| |along| |puan-pzan| |diana| |fai| |hearts-voice| |PM Dr. MAZA|

I really wonder how you feel on these nights so alone


I don't know for sure where this is going



EVERY HUMAN BEING HAS A STORY
.LIFE. .TRUE. .UNBELIEVABLE.

Season 2014: Chapter Eight
Friday, August 29, 2014 || 4:08 PM

Sekarang ni semacam datang penyakit 'gila-mendeco' lah pulak.
Menjak dah pergi usha set sofa baru untuk rumah.
Menjak tulah penyakit tu datang.
Menjadi-jadi pulak tu.

Haih..

Oh.
Hai.
Rumah saya bakal bersofa baru.
^_^

Sebelum ni takde sofa.
Eh.
Bukannya takde sofa.
Takkanlah aku satu famili duduk bersila kat lantai kot.
Tidak tidak.
Sebelum rumah tu dah ada sofa.
Iolls kan seperti cuci kaki cuci tangan segalanya cuci lah bila masuk dalam rumah tu.
(Sebagai hadiah, saya hadiahkan sorang lagi bakal cucu untuk ayah mentua suami dan ibu mentua suami.. KAH KAH KAH !!)

Walaupun nampak macam 'Wah.. Untunglah dikau. Segalanya fully furnish.. Jimat gila boleh pergi haji setiap tahunlah kau'

Ia sebenarnya tidaklah sebegitu.
Jauhhhhh di lubuk hati ni, teringin nak keluar masuk kedai sofa.. Pilih sofa yang diminati.
Teringin nak keluar masuk kedai lampu.. Pilih lampu sendiri.
Ni.. Nasib baik sofa lama dah koyak.
Jadi.... Adalah alasan kukuh untuk masuk kedai perabot beli sofa..

Hoyehhhh !!!

Sofa belum siap.
26hb hari tu pergi kedai. Pilih sofa. Pilih material kain. Pilih kaler.

Ok. Bab kaler saya memang failed habis.
Ibarat kalau aku ni jadi anak murid Eri*c Leon*g, mendapatlah dia sakit jantung dengan ke-failed-an aku ni.
Saya siap surf internet.
Punyalah nak cilok idea orang ramai.
Last-last, saya dan suami decide untuk buat frame dengan kusyen yang kita duduk tu kaler hitam, kusyen belakang kaler purple siap ada horizontal strip, small pillow pulak kaler merah siap ada strip nipis.

Hasilnya?

Tunggula sofa tu datang nanti.
Kot macam kelin*g dia punya kaler, kita kasi tutup mata jelah.

HAHA

Bila kenangkan akan ada sofa yang berwarna purple akan jadi satu satu daripada ahli keluarga kecil kami, dah saya terasa macam nak tukar langsir pulak.
Haih haih haih.
Bunyi macam laki banyak nau duit.
Kih kih kih.
Siap saya dah verangan, nak tukar langsir tu nanti nak kaler purple and krim.
Tu belum lagi masuk part nak beli cermin kecil-kecil yang macam kat IKE*A tu nak lekat kat dining hall.
Kengkonon nak kasi effect rumah sebesar istanalah kononnya.
Lepas tu, verangan nak beli open shelf untuk lekat-lekat kat dinding. Konon nak dijadikan small divider antara dining hall dan ruang tamu.
Ewah ewah.
Apa lagi yang kau nak?
Apa? Nak beli frame banyak-banyak nak letak kat tepi tangga?
Hehe..

Verangan verangan verangan.

InsyaAllah.

Kalau menabung daripada sekarang ni RM10 / day, insyaAllah, satu satu impian tu akan jadi kenyataan.

Hehe.

Mana tau, saya boleh uprage blog ni jadi blog 'deco bersama Ainur'.
Pui. :p


|||>> 000 Comment(s) <<|||
Season 2014: Chapter Seven
Thursday, August 21, 2014 || 4:13 PM

*Capai penyapu*

Mari sama-sama kita sapu sawang kat blog ni.

Kih kih kih.

Cis.. Lama betul tak ber-blog.
Seakan seperti dah lupa tatacara dan SOP untuk ber-blog..

Hehe.

Hai kawan-kawan.
Saya masih hidup.. Alhamdulillah.
:)

Masih berbadan dua jugak.
Alhamdulillah.

Masih sihat jugak..
Alhamdulillah.

Mari mari..
Duduk rapat-rapat.
Kita borak-borak.
Lama tak cerita-cerita, gosip gosip, mengumpat bersama sama menambahkan dosa.
Eh.
:p

Untuk 2nd pregnancy ni, ada benda yang sama macam masa saya pregnantkan Adib dulu.
Jap.. Sekarang ni macam tengah terfikir-fikir.. Nanti adik Adib nak panggil Adib ni, Abang Adib ke Along ek?
Eh.. Nanti-nantilah fikir..
:p

Dulu masa pregnantkan Adib, saya memang kurang selera makan.
Nasi secoet je..
Tapi.... Lunch saya tak pernah skip.

Untuk pregnant kali ni, selera makan memang kurang..
Nasi tetap secoet..
Tapi... Lunch saya selalu skip..
(_ _!" )

Susu pun saya tak minum..
(_ _!" )
Walhal, brand dan perasa yang sama saya beli dulu, untuk pregnancy kali ni, rasa macam cannot go pulak susu tu.
Sudahnya, memang susu saya takde ambil langsung kali ni.
Mengadu jugak dengan nurse kat KK..
Dia cakap gantikan susu tu dengan kalsium yang lain seperti cheese..
Erk... Cheese? Gila cheese makan macam tu je (nampak tak betapa bendul lagi lurusnya aku ni?)
Nurse cakap, 'Eh.. Bukan bukan.. Macam cheese cake ke'

Err..
Maaf nurse..
Cheese cake pun saya tak layan.
Tak sodap.
Muak.
Kembang tekak iols..

HAHA

Kali ni punya pregnancy, saya tak banyak sangat bercakap dengan bayi.
Tak macam masa Adib dulu.
Mungkin excited masa tu lain daripada sekarang.
Sekarang ni sebab rasa macam, pelik pulak bila bercakap dengan perut..
Kih kih kih.
Walhal dulu, (masa Adib), boleh kata hari-hari aku bercakap dengan dia.
Mostly masa on the way pergi kerja dan on the way balik kerja.
Oh.. Mungkin masa tu banyak sangat pendam perasaan kot..
HAHAHAHAHHA

Sekarang?
Kurang dah kot.
Dah dewasa katanya..
Kih kih kih.

Masih jugak amalkan dengar surah2 ringkas dengan surah Maryam, Yusof, Luqman.
Ingat nak cuba (kena berazam lebih lebih lebih) hafal surah Kahfi.
Surah Yassin, alhamdulillah.. Kalau dengar orang baca surah tu, boleh ikut sekali.
Mungkin sebab dulu, selalu disogok dengan 'perlu baca Yassin setiap kali malam Jumaat'.
Jadi, masa sekolah, masa Poli dan masa U, boleh kata selalu baca Yassin time malam Jumaat.
Ni, bila dah habis Universiti, baru dapat tahu yang lebih afdal baca surah Kahfi setiap kali malam Jumaat.
Bukan nak kata surah Yassin tak bagus..
Cuma, surah Kahfi lebih afdal.
Terutama untuk akhir zaman macam sekarang ni..

Bercakap pasal akhir zaman.. Takut betul tengok manusia zaman sekarang ni kan?

Huhu.

Macam manalah zaman Adib dan adik Adib nanti..

Huhu..

Oh..
Jantina bayi?
Rahsia.
Masa doktor scan perut pun, awal-awal saya dah cakap dengan doktor, kalau nampak bayi lelaki ke perempuan ke, jangan bagitahu.
Sebab, saya tak nak tahu.
Let it be a secret.
Sebab, surprise tu lebih indah.

Asalkan bayi sihat, sempurna, cukup tubuh badan, dah cukup bagi saya.

Kalau dapat bayi perempuan, itu satu bonus untuk saya dan keluarga.

Err..
Cukup panjang tak entry come back ini?

^_^


|||>> 000 Comment(s) <<|||
Season 2014: Chapter Six
Monday, June 16, 2014 || 5:12 PM

I'm pregnant...!!!

Again..

Alhamdulillah..

^_^

Sekarang ni, saya membawa extra nyawa dah 11 minggu.
Alhamdulillah.

Perut dah semakin membesar.
Eh.. Kalau tak pregnant pun, perut saya tetap besar.
HAHA.

To-date, yang tahu saya pregnant kat office ni tak ramai pun.
Mungkin tak sampai 10 orang.
Dengan bos saya pun saya tak de bagitahu lagi.

Kih kih kih.

Adib?
Ok.
Rambut pun dah pendek.
Takde lagi dah rambut ala-ala k-pop.
Tempoh hari, saya jemput Adib dari rumah Nek Ton.
Saya tengok, ada sesuatu yang lain kat dia.

Erk..
Ok.. Baiklah..
Rambut dia dah kena tebas dek Nek Ton.
Alasan?
Sebab dia bergaduh main tarik-tarik rambut dengan Mohammad. Colleague dia.

Alahai...
Pasrah je saya bawak balik Adib dengan rambut yang dah tak berapa nak panjang.
Balik rumah, wassap kat ibu mentua suami..
Luahkan perasaan. Siap bagi bukti bergambar.
Ibu mentua suami gelak kaw-kaw..

HAHA

Last-last, sebab bengang, saya pergi hantar salon, kasi repair rambut..
So, dari k-pop, jadi ala-ala lelaki maskulin. Rambut pacak segala.
Mohawk katanya..
Kau mampu?

HAHA..

Tapi, memandangkan muka Adib agak jambu, nampak sangat macam dia seorang tomboy.
HAHA.

Baiklah.
Lepas ni, memang aku kasi bela balik gambut dia..
^_^

Boleh dikatakan almost setiap hari saya akan cakap kat Adib yang kat dalam perut saya ada baby.
Siap tanya Adib lagi, suka baby tak?
Pastu bila saya cakap kat dia dalam perut ada baby, dia akan cakap 'Bukanlah. Ni perut. Ni pusat'

HAHA.

Betullah dengan jawapan dia tu.
Ihiks.

Dia dah banyak akal.
Dah boleh bawak borak-borak dah.
Masih pelat.
Kadang-kadang faham dengan apa yang dia cakap. Kadang-kadang tak.
Yang tak faham tu lah boleh buat dia marah dan mengamuk.
Hehe.

Kejap.
Belum tanya lagi readers semua..

Uols rindukan iols tak?

Kbai.



|||>> 002 Comment(s) <<|||

.