0 STALKERS a.i.e.n.u.r.z the untold stories~
Suddenly I am famous and people know my name

** ALL ABOUT ME
I am Ainur.
I am 30 years old.
I am a wife.
I am a working mother.
I am a fulltime mother.
I am a weekend housewife.
I am Muslim.
I am a marhaen.
I am human being.
I am adult.
I eat.
I grow.

My heart has been captured by your funny little smile

|syarienarifen| |nashrex| |chika| |ainnur| |mejastudy| |little-nailofar| |aku-nakal| |anim| |dylla| |girlpower| |yonna-1| |yonna-2| |noffa| |mimie-kusya| |intan| |mat-yie| |munirah| |cik-yat| |audadi| |kak-ros| |puan-yati| |kecil| |rye| |adik-kandung-no-4| |awin| |laily| |puan-yana| |ayu| |adik-kandung-no-3| |along| |puan-pzan| |diana| |fai| |hearts-voice| |PM Dr. MAZA|

I really wonder how you feel on these nights so alone


I don't know for sure where this is going



EVERY HUMAN BEING HAS A STORY
.LIFE. .TRUE. .UNBELIEVABLE.

Season 2014: Chapter Fifteen
Monday, October 20, 2014 || 3:41 PM

Assalamualaikum followers, stalkers, readers.
:)

Lately, rasa macam bayi aktif sangat.
Menggelegak perut bila dia bergerak-gerak.
Saya syak, dia sedang bertungkus lumus nak menaikkan uri ke atas ni.

Usaha lagi nak.
Segala penat lelahmu itu akan Umi balas dengan kasih sayang yang mendalam.
Hehe.

Mari cerita pasal Adib Fahim.
Si bakal abang kepada bayi.
Seorang yang sudah berusia 3 tahun.
Memang dah cantik untuk punya seorang adik.
Dia nampak suka bermain dengan pakcik-pakcik dia.
Kalau balik kampung, dan kebetulan adik ipar suami yang bongsu dan anak bongsu kepada adik nombor 2 kepada ibu mentua suami ada jugak, memang dia akan lupakan saya terus.
Sakan bermain bertiga-tiga.
Kadang-kadang tidur pun sanggup dia berhimpit-himpit antara mereka.
Sampaikan adik ipar suami selalu sentap sebab for sure dia terpaksa beralah dengan si kecik tu.
Dia jugak seorang yang faham apa yang orang cakap. Tinggal lagi nak ikut atau tak je.
Mostly, selalu taknak ikut la.
HAHAHAHAHAHHA

Saya dan suami dah ambil pendekatan panggil dia Along.
Kira nanti, takdelah dia terperanjat sangat bila nanti bayi dah keluar, eh, apasal nama aku dari Adib kena tukar jadi Along ni?
:p

Satu hari tu, jalan-jalan nak pergi Bangi kalau tak silap.
Lalulah depan sekolah yang bertentangan dengan The Mine*s.
Perbualan kami:-
Adib: Umi... Tu apa? (sambil tunjuk dekat sekolah tu)
Saya:Tu sekolah Alonglah
Adib: Ooooo... Beg sekolah Along mana?
Saya: Along tu siapa?
Adib: Adiblah Along.
Masa tu, memang mengekek-ngekek saya dan suami gelak.
Sebab, selama kitorang training panggil dia Along, dia mesti marah.
Mesti macam tak suka.
Tiba masa hari tu, eh, pasrah pulak kau dipanggil Along.
Siap mengaku Along tu adalah diri dia.
Hahahahaha.

Kadang-kadang, saya akan panggil dia, dan tunjuk perut.
Masa tu, bayi tengah gerak-gerak.
Saya cakap kat dia yang baby tengah gerak.
Kadang dia gelak, kadang kalau dia tengah ralit main permainan dia, dia akan suruh tunggu dulu.
Muahahahahahha..
Pastu lagi, kadang-kadang datang angin buat lawak dia tu, lepas habis makan, dia akan tunjuk perut dia.
Pastu akan cakap baby dalam perut dia dalam perut dah kenyang.
Pastu dia akan gerak-gerakkan perut dia manually sambil cakap, baby dalam perut dia gerak.
HAHAHAHAHAHAHAHAHA.

Kelakar betul budak kecil tu.

Eh, pernah tau dia datang kat saya, dia pergi gegarkan perut saya sambil cakap baby gerak.
Eh, ingat aku gerakkan sendiri ke perut.
Nasib baik tak kena side kick budak tu.
Dahlah sekuat-kuat tidak dia pergi gegarkan perut.
Pening bayi dalam perut.
:p

Harap, bila bayi dah keluar nanti, tak kiralah apa jantina sekali pun, harap Adib akan jadi abang yang mampu protect adik dia.
Akan jadi best friend.
:D
:D
:D

Kbai.


|||>> 000 Comment(s) <<|||
Season 2014: Chapter Fourteen
Wednesday, October 15, 2014 || 3:13 PM

Sudah 29 minggu hamil.
Eh.
Macam kelakar pulak guna term hamil.
Baiklah.
Sudah 29 minggu pregnant.
Alhamdulillah.

:)

Semalam, pergi KKIA.
Macam biasalah.. Buat BSP seperti biasa.
Lepas tu, disebabkan saya ni ada diabetic, kenalah buat monthly scan.
Eh. Macam ada hikmahlah pulak penyakit diabetic ni.
Sebab setiap bulan boleh intai bayi.
Kih kih kih.

Currently, dia dah 1.4kg.
Alhamdulillah.
Doktor kata berat dia normal.
Eh, saya siap pesan awal-awal, jangan bagitau jantina bayi kalau nampak.
Doktor tu gelak je. :)
So, since doktor cakap bayi ok, sihat, saya tanya dia, 'Masa awal-awal hari tu doktor cakap uri saya kat bawah. Sekarang ni kat bawah lagi ke?'

Lalu dia check.

Dia cakap, 'Aah.. Awak punya uri masih kat bawah.'

(_ _" )

Dia buatkan surat untuk refer ke Hospital Serdan*g.
Eh. Macam serius je kejadian ni.
Dia siap pesan lagi, kalau ada bleeding, kena terus pergi klinik.

Saya laju-laju SMS suami.
Saya cakap la yang doktor suruh pergi spital la, kena jumpa doktor untuk buat appoinment la, siap cakap jom pergi spital sama-samalah sebab iolls tak suka pergi spital sorang-sorang sebab nanti siapa yang nak round 18 ratus kali pusing cari parking kalau bukan si suami?
Takkan si isteri kot.
Uri isteri kan berada di bawah.
Eh.. Macam takde kena mengena je.
HAHA.

Jadi, dalam pukul 1 petang, suami sampai rumah.
Masa tu saya baru bangun tidur.
Gila mengantuk ok tunggu turn kat KKIA.
Oh.. I'm not complaining. Saya bagitau mengantuk je.
Gila nak complain servis mereka lambat? Dahlah tak bayar sesen pun buat checkup, lagi nak complain lambat? Takkan servis percuma macam tu saya nak aspect servis macam kat klinik swasta.
Ye dok?
Hoho.
Suami jejak je kaki kat rumah, terus suruh saya bersiap.
Eh, saya dahlah tengah kepisatan. Dok gosok-gosok mata lagi masa suami cakap macam tu.
Suami siap cakap penyakit saya ni serius.
Amboih..
Jawatan suami dah bertukar menjadi seorang doktor kah?
KAH KAH KAH.

:p

Disebabkan saya ni isteri solehah (amboihhh), teruslah saya masuk kereta.
Dalam pukul 2 macam tu barulah dapat tarikh appoinment untuk jumpa doktor.
Masa nurse tu set up appoinment, kami berbual:-

Nurse: Nanti kalau ada bleeding, awak kena terus pergi dewan bersalin.
Saya: Walaupun bleeding sikit je?
Nurse: Ya.
Saya: Err.. Pergi dewan bersalin tu maksudnya saya kena bersalin ke? (nada memang noob habis campur cuak sebab ohoiiii... Baru 7 bulan kot usia bayi)
Nurse: Saya suruh awak pergi dewan bersalin je. Tak suruh awak bersalin pun.

Masa tu, muka aku macam ni hah --> :-| :-| :-| :-|

Eh nurse ni pun.
Orang bertanya sebab taknak sesat jalan.
Kau bagi jawapan macam tu pulak.
Mentang-mentang kau nurse ye.
Cis.

Setel urusan dengan nurse tu, saya pergilah cafe.
Lepas dengan suami kat situ.
Pastu, suami cerita yang dia ada tanya kakak satu tempat kerja dengan dia tu.
Tanyalah, bahaya ke tak kalau uri kat bawah ni.
Kakak tu siap cakap bahaya segala.
Siap pesan kat suami, jangan suruh saya banyak jalan.
Amboihhhh...
Berdekah saya gelak kat dalam cafe tu.
Kebetulan pulak, selang 1 ke 2 meja dari kitorang makan tu ada sorang makcik duduk atas wheelchair.
Suami buat lawak bodoh: Nanti saya tolak makcik tu dari wheelchair dia tu. Lepas tu awak duduk kat situ. Saya tolak awak. Kalau makcik tu tak bagi, saya seret awak pakai kerusi biasa je.

Masa tu, muka aku macam ni hah --> :-| :-| :-| :-|

Tak kelako Zizan.. Tak kelako.

Eh.
Dah kenapa masuk AF sampah kat sini ni?
HAHA

Jadinya sekarang, kalau saya malas nak buat kerja rumah ke, malas nak masak ke, malas nak mandi ke, malas nak lipat kain yang dah menggunung tinggi tu ke, suami takleh kata apa-apalah.
Sebab.... Kan uri saya kat bawah.

HAHA

Ehem..
Sayang... (usap perut sendiri)
Tolak uri duduk atas ye.
Umi nak deliver secara normal.
Umi nak rasa lagi 'nikmat' normal tu lagi walaupun nan hadooooo dia punya nikmat. Sakit ohoiiiiii.
Tapi, Umi nak normal.
Cukup 9 bulan, sayang boleh keluar.. InsyaAllah. :)


|||>> 000 Comment(s) <<|||
Season 2014: Chapter Thirteen
Thursday, October 9, 2014 || 10:07 AM

Alhamdulillah.
4 tahun sudah usia perkahwinan kami.
4 tahun.. Bukannya satu angka yang besar sebenarnya.
Kami masih lagi merangkak dalam dunia dan alam fana cinta. Eh eh. Dah kenapa nak alam fana cinta sangat ni oii?
Kih kih kih.

As I mentioned dalam previous punya previous entry... Saya teringin nak membuat suatu surprise opocot tanjat boboiboy... ooo.. ooo.. boboiboy... Eh. Lempang diri sendiri karang..
Surprise yang berupa candle light dinner bersama suami.
Ecehhh..
Candle light dinner uollllllsss..
HAHA.

Misi saya bermula dalam seminggi sebelum 8 Oktober 2010. Eh. 2014. 2010 dah lama berlalu. Maafkan saya.. Saya belum mahu berlalu.
Eh.
:p

Adalah dalam 3 restoran yang saya usha.
Mula-mula saya try tanya Flor*a Caf*e.
Pakej romantik candle light dinner dia berharga berapakah?
Erk...
RM192.50 per couple.
Dalam pakej tu boleh dapat:-

Nasi putih dihidang bersama asam pedas ikan, daging masak kicap, ayam goreng berempah, sambal udang dan kailan ikan masin (ke semua hidangan lauk-pauk ini akan dihidang diatas meja anda). BUBUR MANIS sebagai dessert. 1 SLICE CAKE diberi PERCUMA. AIR SIRAP FREE FLOW! Meja makan anda dihiasi dengan LILIN,GUBAHAN BUNGA & ALAS MEJA
Untuk harga RM192.50?
Saya rasa kurang berbaloi.
Jadi.. Kita reject restoran ni.
Tapi.. Saya tengok gambar-gambar dia memang macam menariklah.. Dengan bunga juntai-juntai.. Breathtaking, I tell you. Siap ada photographer ambil gambar kita..
Tapi.. Dengan budak sekecil Adib disamping, memang daripada bunga berjuntai, runtuh terus juntaian tu nanti.
KAH KAH KAH !

Saya usha pulak Littl*e Whit*e Caf*e..
Tapi yang ni saya takdelah pergi tanya sendiri kafe tu berapa ratus dia punya pakej candle light dinner.
Saya cuma berenang-renang (maksud saya adalah surfing, sekian.. :p) di alam maya je.
Ada satu review kat satu blog ni cakap harga dia dalam RM200 jugak la per couple.
Omak kau.
Mahal nak mampus.
I is sikit lagi nak kena jangkitan sesak nafas.
HAHA.

Teruskan perenangan saya.
Last-last, tengok Bor*a Omba*k jugak ada buat pakej candle light dinner.
Only RM150 per couple. Only. Only, I tell you. Bajet macam RM150 tu macam RM15 je.
HAHA.
Yelah.
Tu sebelum harga minyak naik.
Bila harga minyak naik, time nak bayar RM150 tu, ibarat macam membayar RM1500 kat cashier tu.
Bertitik-titik peluh jantan betina siap menggigil tangan dibuatnya.
Haihhh la PM.
Sayangku padamu memang tidak berbelah bahagi tambah darab tolak segala.
Ai ai ai..
T_T

Saya ambil pakej dengan Bor*a Omba*k.
Confirm, 8 Oktober misi saya akan berjalan.
Seminggu tu, hari hari saya berlalu dengan indah.
Chewahh...

Sampailah di suatu ketika.. Suami cakap yang dia kena pergi kursus kat area-area Mont Kiara.
Saya tanya bila?
Dia cakap dari Rabu sampai Jumaat.
Rabu?
Dem.. Rabu tu 8 Oktober..
Dem dem dem.
Suami tanya kenapa dengan Rabu?
Kena pergi KKIA buat checkup ke?
Saya cakap la takde pape..
Lepas tu dengan hebatnya cakap cakap, 'Takdelah.. Pelik pulak kursus start hari Rabu.. Biasakan awak kena pergi kursus seminggu.'
Hebat tak aku berpura-pura ibarat takde pape yang akan berlaku Rabu tu?
HAHA

Nak menjelang ke Rabu, selalulah saya tanya dia nanti Rabu tu kena tidur sana ke, pukul berapa sampai rumah.
Suami mulalah nak hangin bila saya asyik tanya pasal Rabu.
Last-last saya cakap, 'Orang ada hal hari Rabu tu. Nak g beli barang kat Ampang. Nanti siapa nak bawak kereta'.
Again... Iolls memang hebat dalam perkara menipu sunat sebegini.
Hehe.

Rabu pun menjelang.
Saya cakap dengan suami supaya cepat bersiap.
Bukan apa.. Esok nanti kang nak kerja.. Kang lambat sampai rumah penatlah.. Makan pun belum.
Suami akur..
Adib saya dah siap-siapkan dah masa Maghrib..
Usai solat, terus kami keluar.
Suami tanya Ampang kat mana.
Saya katalah kat area pusat sukan Ampang.
Bergeraklah kami ke sana.
Dahlah ikut jalan bukit Ampang nun..
Amboi.. Horror betul jalan tu.
Rasa macam nak balik kampung Gajah Mati tapi ikut Bukit Putus je perasaan dia tu.
Dengan banyak selekoh. Dengan gelap.
Tapi bila sampai puncak, nampak KL, rasa macam nak suruh suami berhenti untuk berselfie je kat situ.
HAHA.
Nasib baik Adib tidur sepanjang perjalanan..
Kalau tak, memang ku haruk suami berhenti.
HAHA

Sampai lokasi dalam pukul 9.
Restoran tu belakang je dengan pusat sukan tu.
Suami cakap, 'Kat sini? Nak makan ke?'
Saya angguk.
Ihiks.

Sampai situ, ada nampak 2 keluarga tengah bersantap.
Tempat cantik.
Samar-samar je cahaya dia.
Memang romatik habislah dengan lampu dia yang malap tu.
Nyamuk pun dengan penuh romantik hisap darah aku kat bawah meja.
Cis.!!
Kitorang duduk kat meja yang ada bunga dalam pasu dengan 2 lilin atas meja.
Nampak ada band tengok nyanyi lagu kat meja 2 keluarga tadi tu.
Duduk je kat meja, waiter tu letak baby chair kat sebelah saya dan suami.
Tapi, memang taklah Adib nak duduk kat baby chair tu.
Dari awal sampai ke sudah, memang duduk kat riba suami je si kecik tu.
Cis.. Tak bagi can langsung kat Umi dengan Abah nak berromantik manja-manja..
Pui..
:p

Datanglah waiter hantar mushroom soup kat kami.
Pastu sorang tolong nyalakan lilin atas meja.
Sorang lagi letakkan napkin kat peha.
Si Adib lak berkongsi napkin kat peha dengan suami.
KAH KAH KAH..
Nak jugak si kecik tu.
Pastu datang lagi waiter hantarkan air fresh oren tinggi melangit betul cawan dia dengan air kosong untuk kitorang.
Kih kih kih.
Mushroom dia sedap betul.
Terasa betul sampai sekarang ni.
Hehe.
Disebabkan saya terpengaruh dengan bacaan kat blog-blog yang mana blogger tu pernah ber-candle light dinner kat situ jugak, dia cakap jangan habiskan mushroom soup tu cepat sangat. Nanti karang masa main course sampai, memang bersandar kekenyangan kau karang.
Aku ni, memang macam perempuan melayu terakhir yang ayu nak mampuslah kiranya pelan-pelan hirup soup tu.
Konon menghayati sangatlah.
Romantik kononnya.
KAH KAH KAH.

Waiter datang lagi tanya.. Nak beef atau chicken untuk main course.
Kami berdua pilih beef.
Nak masak separuh atau well done.
Mestilah well done. Kau gila nak makan daging yang masak tak well done?
Dahlah baru lepas raya Haji. Terbayang-bayang haku daging lembu yang terpancut-pancut darah dia keluar dari daging tu karang.
:p

Sementara nak menghabiskan soup tu, band yang sakan menyanyi kat meja depan datang setting instrument kat meja kitorang pulak.
Eh eh.
Rasa macam speselnya malam ni.
Makan, ada pulak yang tolong nyanyi.
Nasib baik takde yang tolong suapkan je.
HAHA.

Lagu pertama yang diorang nyanyi untuk kitorang, lagu Putih Putih Melati tu.
Eh.
Aku dahlah tak suka lagu tu.
Sebab.. Kan ada part 'putih putih melati... merah-merah delima.. siapa yang baik hati pastiku terima' tu kan?
Aku mesti terasa nak sambung dengan ayat 'siapa yang baik hati Cinderella..' Siap nak ada sound efek cikebom cikebom lagi karang.
HAHA.

Second song lagu Anak Kampung.
Apa ni?
Lagu tak romantik langsung..
Pui.

HAHA..

Habis lagu tu, diorang cakap 'Enjoy your dinner'
Automatik saya cakap, 'Eh.. Dah habis?'
Terus brader tu cakap, 'Ok.. Nak lagu apa?'
Saya mintak lagu Kau Ilhamku.. Man Bai.
Ohoiiii.. Sedap betul dia bawak lagu tu.
Suara pun boleh tahan.
Takdelah nak menjerit ke apa ke.
Pitching ok.
Emosi ok.
Nora kasi abang 5 bintang.
Eh..

HAHA.

Habis lagu tu, diorang pun blah. Kasi can kat kitorang makan.
Eh.. Ikutkan hati, memang nak suruh dia nyanyi sampai habis makan, sampai masuk kereta segala.
Baru berbaloi bayar RM150.
KAH KAH KAH !!!!

Main course sampai masa diorang dok nyanyi lagi Putih Putih Melati.
Oklah..
Rasa boleh tahan.
Daging pun tebal. Tak liat.
Ok.. Pass..

Habis main course, dia hantar desert.
Berupa puding telur yang kat atas dia ada aiskrim vanila.
Pun bolehlah dia punya rasa.
:)

Siap makan, bayar.. Lalu pulang ke pangkal jalan Balakong kembali.

Dalam kereta, suami tanya berapa harga dinner tadi.
Saya tanya dia bali, 'Kenapa? Nak bayar balik ke?'
HAHA.
Dia cakap, 'Takdelah.. Tapi, berbaloi tak harga dia tu?'
Saya cakap, 'Bolehlah.. First time candle light dinner katanyaaaa,'

Tapi tapi tapi...

Last-last saya berperasaan seperti LAPAR LAGI..!!

Gilalah.
Aku boleh tak kenyang makan malam tu.
Suami pun sama.
Kenyang tu kenyang..
Tapi, takdelah sampai tersandar macam ular kekenyangan.
Dia macam.. Ok.. Dah kenyang.
Tapi jap lagi dalam 4 5 minit lepas tu, macam nak pergi dapur goreng nasi je kekdahnya.

HAHAHAHAHHA..

Begitulah peristiwa candle light dinner kami yang pertama.
Enjoy jugak.
Walaupun tak kenyang..

HAHA..

Wah.. Gigihnya aku berkarangan pagi-pagi begini.
:p


|||>> 000 Comment(s) <<|||

.