0 STALKERS a.i.e.n.u.r.z the untold stories~
Suddenly I am famous and people know my name

** ALL ABOUT ME
I am Ainur.
I am 30 years old.
I am a wife.
I am a working mother.
I am a fulltime mother.
I am a weekend housewife.
I am Muslim.
I am a marhaen.
I am human being.
I am adult.
I eat.
I grow.

My heart has been captured by your funny little smile

|syarienarifen| |nashrex| |chika| |ainnur| |mejastudy| |little-nailofar| |aku-nakal| |anim| |dylla| |girlpower| |yonna-1| |yonna-2| |noffa| |mimie-kusya| |intan| |mat-yie| |munirah| |cik-yat| |audadi| |kak-ros| |puan-yati| |kecil| |rye| |adik-kandung-no-4| |awin| |laily| |puan-yana| |ayu| |adik-kandung-no-3| |along| |puan-pzan| |diana| |fai| |hearts-voice| |PM Dr. MAZA|

I really wonder how you feel on these nights so alone


I don't know for sure where this is going



EVERY HUMAN BEING HAS A STORY
.LIFE. .TRUE. .UNBELIEVABLE.

Season 2014: Chapter Seventeen
Wednesday, October 29, 2014 || 12:28 PM

Semalam, as a normal routine, every 2 weeks internal, saya perlu menyerah diri kat KKIA.
Untuk checkup bayi dalam perut.
Macam-macam ragam manusia yang kita boleh tengok dekat KKIA ni.
Macam-macam, I tell you.

Memandangkan saya baaaaaaaaaaaanyak masa lapang kat KKIA tu (sebab nak tunggu turn tu a bit lama la jugak.)
Tapi, what do aspect kan?
Dahlah tak bayar satu sen pun.
Kalau bayar pun, tak silap RM 1 je.
Takkanlah bayar singgit kau aspect untuk dapat service macam bayar RM 1000.00 kan.
Wake up people.
Jangan nak poyo sangat.
:p

Haaaa...
Tu salah satu ragam manusia jugak tu.
Jenis yang bising bila nombor lambat kena panggil.
Siap boleh complaint dengan orang sebelah yang klinik yang dia pergi ni lambat sangat.
Pernah je ada sorang hamba Allah ni tegur aku bila aku senyum kat dia.
Lepas tu tanya, 'Akak datang pukul berapa?'
Mungkin sebab nampak aku senyum. So bajet aku baru sampai la kot.
Aku cakap, 'Oh.. Dari pukul 7 lebih. Kira sebelum pukul 8 pagi lah.'

Eheh.

Lepas tu dia cakap, 'Saya pun sama.. Lambat kan?'
Siap buat muka segala.
Eh.. Kalau checkup perut, lagilah tak payah bayar satu sen pun.
Nak je saya cakap kat dia 'Biasalah kak. Manusia ni tak pernah puas. Benda dahlah free. Takkan nak suruh diorang buat service laju kot.'
*flip tudung*

Tapi, memandangkan saya tak nak ada adegan tarik tudung yang saya flip tadi, saya senyum je kat kakak tu tadi.
Heeee
^_^

Sementara saya tunggu turn tu, saya tengok satu keluarga ni.
Saya syak dia ni newly daddy and mommy.
Si isteri siap berstokin lagi. Jalan pun pelan-pelan.
Mungkin dalam pantang.
Bayi pun masih kecil.
Eh, macam sah je masih dalam pantang.
Sebab bayi umur sebulan rasanya kena bawak pergi klinik untuk check dia sihat ke tak.
:)

Sementara si isteri ni nak check urine segala, dia paslah bayi tu kat si suami.
Siap ada bekal susu lagi untuk bayi.
Tinggallah si suami dengan si bayi kat situ.
Tetiba bayi menangis.
Suami sualah botol susu.
Senyap kejap dalam 5-10 minit macam tu.
Lepas tu bayi kembali meragam.
Tengok pun suami macam kekok nak pegang bayi.
Dengan orang ramai kat klinik yang pandang dia..
Eh, aku macam faham sangat dengan perasaan dia.
Mesti dia rasa dan-dan tu jugak nak join bayi dia menangis.
Hehe.

Dia cuba bagi susu.
Tapi bayi dia taknak.
Kalau dia seorang emak, mesti dia akan tepuk-tepuk bayi..
Borak-borak sket dengan bayi.
Mesti jugak dia akan cuba tenangkan bayi.

Tapi, disebabkan dia bukannya seorang emak, cara dia kaku sangat.

Last-last..... Dia pergi hantar bayi dengan si isteri.
Saya senyum je tengok dia.
Sebab, memang saya dah agak, pada emaknya jugak si bapak akan bagi.

Dan, saya teringat...
Betapa beruntungnya suami saya sekarang ni.
Masa kami mula-mula naik pangkat jadi Umi dan Abah.. Kami jugak kekok.
Saya lahirkan Adib hari Jumaat.
Jumaat tu ibu mentua suami datang Balakong.
Sabtu/ Ahad macam tu, ibu mentua suami dah balik Kemaman sebab adik ipar suami yang bongsu sekolah.
Makanya, tinggalkan saya dan suami terkontang kanting berdua kat rumah.
Walaupun suami dapat cuti seminggu sempena paternity leave, dia ada exam pulak masa tu.
Ai ai ai.
Bayangkanlah, masa bayi menangis, tak tahu nak buat apa.
Huhu.
Tapi, suami beruntung sebab isteri dia ni rajin nak breastfeed Adib.

Jadinya, kalau pergi klinik untuk checkup bayi, suami cuma perlu tengok nombor je..
Saya pulak akan menjadi breastaurant kepada Adib di saat dia perlukan.
Eh, banyak betul untungnya kalau breastfeed bayi, I tell you.

Eh.
Cukuplah.
Macam dah penat pulak type panjang-panjang.
Till then, insyaAllah berjumpa lagi.
:)

Yang benar,
Mommy of second baby to be.. Fuiyoooo.. HAHA


|||>> 000 Comment(s) <<|||
Season 2014: Chapter Sixteen
Friday, October 24, 2014 || 9:35 AM

Lately, perut asyik mengeras.
Sampai ke tahap, kalau tengah berjalan/ berdiri, saya terpaksa bongkokkan badan.
Kalau tengah duduk, saya terpaksa straight-kan badan.
Kalau tengah baring terlentang, saya terpaksa baring ke kiri atau ke kanan.

Aiyooooo..

Penat.
Rasa semput.

Tang kalau tengah berjalan/ berdiri tu yang paling penat.
Bayangkan, kalau saya tengah bersemangat waja untuk menghabiskan duit suami kat shopping complex, semangat tu boleh merundum secara mendadak sebab semput bila perut mengeras.

I is kecewa, I tell you.

Suami apatah lagi.
'Kecewa' jugak bila tak dapat nak bagi si isteri ni menghabiskan duit dia.
Kah kah kah.
'Kecewa' ye?
Kenapa perlu ada ' ' di sebalik kecewa itu?
Cis.

(_ _!" )

Memandangkan saya pernah di-kasi warning oleh nurse kat KKIA dan Hospital Serdan*g di mana saya perlu segera ke hospital/ klinik berhampiran kalau ada bleeding (walaupun sikit), saya macam jadi paranoid, I tell you.
Asyik nak check je.
Asyik berdebar-debar je kalau pergi toilet.

Ai ai ai.

Masa first pregnancy hari tu, rasanya tak pernah pulak kena attack dengan penyakit perut mengeras ni.

Adakah ini petanda bayi ini adalah perempuan.
Ececececececee..

Sayang.. (Usap perut)
Sumpah, Umi tak kisah Sayang ni lelaki ke perempuan.
Banyak kali dah kan Umi cakap kat Sayangkan?
Asalkan Sayang sihat, sempurna, berakal, pandai, beriman, cukup tubuh badan, Umi dan Abah dah cukup bersyukur dah.

Oh..
Sekarang dah akhir Oktober..
Dan nanti akan November.
Lepas tu, Disember.

Can't wait !!

Err.. Kejap.. Rasa macam dah lamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sangat tak bercuti.
Saya rasa saya dan suami termasuk Along Adib perlukan percutian.
I need a rest.

:)


|||>> 000 Comment(s) <<|||
Season 2014: Chapter Fifteen
Monday, October 20, 2014 || 3:41 PM

Assalamualaikum followers, stalkers, readers.
:)

Lately, rasa macam bayi aktif sangat.
Menggelegak perut bila dia bergerak-gerak.
Saya syak, dia sedang bertungkus lumus nak menaikkan uri ke atas ni.

Usaha lagi nak.
Segala penat lelahmu itu akan Umi balas dengan kasih sayang yang mendalam.
Hehe.

Mari cerita pasal Adib Fahim.
Si bakal abang kepada bayi.
Seorang yang sudah berusia 3 tahun.
Memang dah cantik untuk punya seorang adik.
Dia nampak suka bermain dengan pakcik-pakcik dia.
Kalau balik kampung, dan kebetulan adik ipar suami yang bongsu dan anak bongsu kepada adik nombor 2 kepada ibu mentua suami ada jugak, memang dia akan lupakan saya terus.
Sakan bermain bertiga-tiga.
Kadang-kadang tidur pun sanggup dia berhimpit-himpit antara mereka.
Sampaikan adik ipar suami selalu sentap sebab for sure dia terpaksa beralah dengan si kecik tu.
Dia jugak seorang yang faham apa yang orang cakap. Tinggal lagi nak ikut atau tak je.
Mostly, selalu taknak ikut la.
HAHAHAHAHAHHA

Saya dan suami dah ambil pendekatan panggil dia Along.
Kira nanti, takdelah dia terperanjat sangat bila nanti bayi dah keluar, eh, apasal nama aku dari Adib kena tukar jadi Along ni?
:p

Satu hari tu, jalan-jalan nak pergi Bangi kalau tak silap.
Lalulah depan sekolah yang bertentangan dengan The Mine*s.
Perbualan kami:-
Adib: Umi... Tu apa? (sambil tunjuk dekat sekolah tu)
Saya:Tu sekolah Alonglah
Adib: Ooooo... Beg sekolah Along mana?
Saya: Along tu siapa?
Adib: Adiblah Along.
Masa tu, memang mengekek-ngekek saya dan suami gelak.
Sebab, selama kitorang training panggil dia Along, dia mesti marah.
Mesti macam tak suka.
Tiba masa hari tu, eh, pasrah pulak kau dipanggil Along.
Siap mengaku Along tu adalah diri dia.
Hahahahaha.

Kadang-kadang, saya akan panggil dia, dan tunjuk perut.
Masa tu, bayi tengah gerak-gerak.
Saya cakap kat dia yang baby tengah gerak.
Kadang dia gelak, kadang kalau dia tengah ralit main permainan dia, dia akan suruh tunggu dulu.
Muahahahahahha..
Pastu lagi, kadang-kadang datang angin buat lawak dia tu, lepas habis makan, dia akan tunjuk perut dia.
Pastu akan cakap baby dalam perut dia dalam perut dah kenyang.
Pastu dia akan gerak-gerakkan perut dia manually sambil cakap, baby dalam perut dia gerak.
HAHAHAHAHAHAHAHAHA.

Kelakar betul budak kecil tu.

Eh, pernah tau dia datang kat saya, dia pergi gegarkan perut saya sambil cakap baby gerak.
Eh, ingat aku gerakkan sendiri ke perut.
Nasib baik tak kena side kick budak tu.
Dahlah sekuat-kuat tidak dia pergi gegarkan perut.
Pening bayi dalam perut.
:p

Harap, bila bayi dah keluar nanti, tak kiralah apa jantina sekali pun, harap Adib akan jadi abang yang mampu protect adik dia.
Akan jadi best friend.
:D
:D
:D

Kbai.


|||>> 000 Comment(s) <<|||

.