0 STALKERS a.i.e.n.u.r.z the untold stories~
Suddenly I am famous and people know my name

** ALL ABOUT ME
I am Ainur.
I am 30 years old.
I am a wife.
I am a working mother.
I am a fulltime mother.
I am a weekend housewife.
I am Muslim.
I am a marhaen.
I am human being.
I am adult.
I eat.
I grow.

My heart has been captured by your funny little smile

|syarienarifen| |nashrex| |chika| |ainnur| |mejastudy| |little-nailofar| |aku-nakal| |anim| |dylla| |girlpower| |yonna-1| |yonna-2| |noffa| |mimie-kusya| |intan| |mat-yie| |munirah| |cik-yat| |audadi| |kak-ros| |puan-yati| |kecil| |rye| |adik-kandung-no-4| |awin| |laily| |puan-yana| |ayu| |adik-kandung-no-3| |along| |puan-pzan| |diana| |fai| |hearts-voice| |PM Dr. MAZA|

I really wonder how you feel on these nights so alone


I don't know for sure where this is going



EVERY HUMAN BEING HAS A STORY
.LIFE. .TRUE. .UNBELIEVABLE.

Season 2014: Chapter Twenty Five
Monday, December 8, 2014 || 12:30 PM

Along Adib sudah saya post ke Semenyih dan sedang berada di pangkuan Atuk dan Tok Ibu dia.
Sebelum ni, pernah je dia kena culik dengan Atuk dan Tok Ibu dia dalam seminggu.
Bayangkan.. Seminggu tak jumpa anak.
Hari pertama, memanglah heaven saya dan suami.
Siap boleh pergi lepak IOI City Mall lagi.
Memang bahagialah kiranya.
Macam newly-wed yang baru pregnant dan masih sakan bercinta.
Jalan berpimpin tangan, kemain... Amboihhh..

HAHA..

Kalau ada Along Adib, memang suara saya dan suami je lah yang kedengaran sebab panggil Along Adib.
Menjerit sebab dia berlari ke sana ke sini.
Lepas tu selang seli pulak dengan suara Along Adib menangis sebab kena tepuk atau cubit dari saya.
HAHA.

Kadang-kadang, bukan penat sebab punya extra nyawa dalam perut.. Penat sebab dok kejar Along Adib yang kononnya dah dewasa sangat, jalan tak nak pimpin tangan Umi dengan Abah dia.
Eh budak kecil ni.
Kecil-kecil dah taknak pegang tangan ibu bapa.
Jentik telinga kang.
(_ _! )

Tapi...
Tu cerita hari pertama tanpa Along Adib di sisi lah.
Masuk hari kedua, rasa sunyiiiiiiiiiiiiiiiii sangat takde si kecil tu kat rumah.
Biasanya, lepas ambil dia kat rumah baby sitter, mesti akan gurau-gurau dengan dia.
Kalau mood tak best, mesti akan marah-marah dia.
Lepas tu, mesti macam nak berebut-rebut hanset dengan dia.
Time orang dan post status kat FB tu lah si kecil tu mintak nak tengok Upin lah.. Pada Zaman Dahulu lah.
Tak pun, berebut tempat duduk at sofa dengan dia.
Tak pun, berebut kasih sayang dari suami dengan dia.
Pregnant mommy, adalah time sakit pingganglah.. Sengal kaki dan sendilah.
Mohon belas ihsan suami untuk urut.
Eh, time tu jugaklah si kecil tu pun sama naik.
Dia dulu baring dekat tepi suami, hulur kaki, sambil cakap, 'Along pun sakit jugak'.

KAH KAH KAH.

(Dem.. Tiba-tiba sangat rindu dia)

Lepas seminggu Atuk dan Tok Ibu dia jaga dia, dia semacam tak nak pergi Semenyih.
Bila saya cakap jom pergi Semenyih, dia mesti tak nak.
Semalam, masa saya beli sikit cikedis untuk bekalan dia kat Semenyih nanti kat Tesco, saya cakap kat dia, 'Yang ni nanti makan sama-sama dengan Acik Danny ye'.

Dia cakap, 'Tak nak lah. Nak makan dengan Umi je. Nanti Adib rindu Umi'.

Nak tergolek aku gelak kat situ.
HAHA
Saya syak, dia semacam serik kot berjauhan dengan Umi dan Abah dia dalam seminggu hari tu.
Hehe.

Semalam hantar dia kat Semenyih.
Sebab baby sitter Along Adib mintak cuti hari Isnin dan Selasa.
Memandangkan saya perlu admitted ke Hospital Serdan*g Jumaat ni, makanya, terpaksalah pos terus Along Adib ke Semenyih.
Eh.. Nanti bila jumpa Along Adib nanti, terus ada bayi sekali.
Wah wah wah...
Tak sabarnya.
Tapi... Berdebar-debar.
Haihhhhh..

(_ _ ! )


|||>> 000 Comment(s) <<|||
Season 2014: Chapter Twenty Four
Thursday, December 4, 2014 || 2:53 PM

Baru pulang dari kota.
Eh bukan.
Baru pulang dari Hospital Serdan*g.

Second time check up kat situ.

Macam yang pernah saya bagi tahu sebelum ni, saya ada penyakit diabetic (sila salahkan ayah mentua suami dalam hal ini.. KAHKAHKAH !!) dan jugak low-lying placenta type 1. Wah.. Hebat sangat bahasa aku ni. Dah macam standard doctor-doctor pulak.

HAHA.

Tadi scan perut.
Alhamdulillah.
Baby dah engaged.
Placenta jugak dah naik atas.
Alhamdulillah.

Bila doktor cakap baby dah engaged, saya cakap, 'Eh... Macam berdebar-debarlah...'

Doktor tanya, jadah nak berdebar-debar sangat ni? Kan memang dah nak sampai time.

Saya cakaplah memanglah dah cukup bulan.. Tapi... Aigoooo.. Berdebar-debar tu mesti ada punya.. Dahlah saya takut saya terberanak dalam kereta masa on the way pergi kerja ataupun on the way balik kerja.

Doktor gelak je.

Siap scan, doktor ajak bersembang lagi.
Dia sentuh hal BSP saya.
Dia cakap ada reading yang tak berapa cantik.
Last-last dia cakap yang dia nak pergi tanya doktor pakar jap. Nak tanya perlu atau tak saya ni bersalin awal.
Lagipun, bayi saya kecil.
Masa scan tadi, berat baby dalam 2.4kg - 2.6kg je.
Sepatutnya, untuk ibu mengandung yang mempunyai penyakit diabetic ni, baby patutnya besar.
Ini kecil pulak.
Macam misteri, ke mana hilangnya gula yang berlebihan dalam kencing saya tu.
Eh.. Perlu tak saya nyanyi lagu: Gula kat mana? Gula kat mana?

:p

Bila doktor tanya pada doktor pakar, dia cakap saya perlu dan wajib admitted on 12 December ni.
Erk..

Ohoiiiiiiiiiiiiiiiiiii...

That fast?
Kenapa tak suruh admitted esok je?

Terus saya rasa berdebar-debar.
Until now, I tell you.
Berdebar sangat-sangat ni.

*usap perut*
Sayang.. Memanglah Umi selalu cakap yang Umi tak sabar nak jumpa Sayang.. Tapi... Bila semacam kena paksa beranak 12 December ni, Umi berdebar-debarlah.

(_ _! )

Saya berdebar.
Dengan penuh debaran, saya sudahi entry saya dengan ucapan: Assalamualaikum.


|||>> 000 Comment(s) <<|||
Season 2014: Chapter Twenty Three
Wednesday, December 3, 2014 || 10:45 AM

November dah melabuhkan tirai.
Disember dah datang.

Disember ohoiiii...

Hari ni je dah 3 hari bulan.
Tentatively, saya punya due date adalah 26 Disember 2014.
Campur tolak, ada 23 hari lagi masa sebelum saya masuk labour room.
23 hari lagi.
Kurang dari sebulan.

Eh..
Dah rasa macam berdebar-debar.
Dah rasa macam banyak kupu-kupu terbang dalam perut.
Dah rasa macam jalan seperti penguin je sekarang ni.
Dah rasa saspen pergi kerja takut terberanak dalam kereta.
Dah rasa macam-macam punya rasa ni.

Huhu.

Mohon doakan segalanya selamat.

:)

3 tahun lepas, masa bersalinkan Along Adib, dia keluar 16 awal daripada due date.
Tak punya banyak masalah masa bersalinkan Along Adib.
Harap, bayi kali ni pun sama macam Along Adib.
Keluar dengan senang, insyaAllah.

Semua barang untuk saya dan bayi insyaAllah dah cukup untuk bawak pergi Hospital nanti.
Tinggal air zam-zam, kurma dan surah Yassin je lagi.
Yang tu tunggu nak dimasukkan dalam handbag.

Dah tak lama.

Tak sabar nak jumpa bayi.
Tak sabar nak Along Adib betul-betul jadi abang.

^_^


|||>> 000 Comment(s) <<|||

.