0 STALKERS a.i.e.n.u.r.z the untold stories~
Suddenly I am famous and people know my name

** ALL ABOUT ME
I am Ainur.
I am 30 years old.
I am a wife.
I am a working mother.
I am a fulltime mother.
I am a weekend housewife.
I am Muslim.
I am a marhaen.
I am human being.
I am adult.
I eat.
I grow.

My heart has been captured by your funny little smile

|syarienarifen| |nashrex| |chika| |ainnur| |mejastudy| |little-nailofar| |aku-nakal| |anim| |dylla| |girlpower| |yonna-1| |yonna-2| |noffa| |mimie-kusya| |intan| |mat-yie| |munirah| |cik-yat| |audadi| |kak-ros| |puan-yati| |kecil| |rye| |adik-kandung-no-4| |awin| |laily| |puan-yana| |ayu| |adik-kandung-no-3| |along| |puan-pzan| |diana| |fai| |hearts-voice| |PM Dr. MAZA|

I really wonder how you feel on these nights so alone


I don't know for sure where this is going



EVERY HUMAN BEING HAS A STORY
.LIFE. .TRUE. .UNBELIEVABLE.

Season 2014: Chapter Ten
Monday, September 15, 2014 || 3:18 PM

Assalamualaikum.

Eh..
Dah 15 September.
Hari ni hari terakhir collect chop untuk dapatkan payung kat Petrona*s.
30 Septermber pulak hari terakhir untuk pergi tanya kat Petrona*s soalan seperti, 'Payung ada?'

Eh.
Awak semua dah berjaya ke dapatkan payung Petrona*s?
Iolls ada dua uollssss...
^o_o^
Eh..
Itu bukan emoticon vavi.
Itu emoticon nak tunjuk hidung kembang tanda riak, takbur, berlagak nak meninggal, meninggi diri semua mak nenek yang seangkatan dengan maksud yang berkaitan ada.
KAH KAH KAH.

Bayangkan, peristiwa menjejaki payung tu, dari KL - Negeri Sembilan - Melaka - Muar - Selangor.
Ai ai ai.
Dahsyat betul pengaruh payung tersebut.
Saya ada 2 kad Petrona*s yang dah penuh dengan chop.
1 kad suami pegang, lagi 1 saya pegang.

Satu hari tu, saya semacam moody.
Tetapi, walaupun moody, saya tetap menjalankan tanggungjawab memasak di dapur.
Ni kejadian lepas balik kerja ni.
Lepas tu, dengan si kecik tu selalu kacau saya kat dapur lagi.
Bayangkanlah, dia dengar saya tumbuk bawang kat dapur, berlari-lari dia datang kat saya nak tumbuk jugak.
Dia dengar saya petik dapur nak memasak, berlari-lari dia ambil bakul kain, terbalikkan dan berdiri kalau boleh serapat-rapatnya dekat api dapur tu, sebab nak tengok saya masak.
Ai ai ai.

Lalu, saya menjadi moody.
Suami panggil dia pun, dia taknak layan.
Saya moody betul.
Last-last, suami ambil dia, bawak pergi depan.
Tu pun siap menangis melalak macam kena dera ke apatahlah kan.
Ah.. Jom moody.

Suami tengok saya.
Dia keluar rumah, lepas tu masuk balik, lepas tu datang kat saya, pastu cakap, 'Nah'.

Saya tengok kat tangan dia ada payung Petrona*s.

Yay......
Moody terus dibatalkan secara serta merta.
Kah kah kah..!!!

Disebabkan hati saya mulia (ehem), saya cakap kat suami, 'Dahlah tu.. Tak payah dah lah cari lagi payung ni. Bagi orang lain la. Tengok kat FB tu siap berebut-rebut macam apatah. Satu jelah. Lepas ni kita kembali ke pangkuan Shel*l'

Suami setuju.
Esoknya, weekend.
Seperti weekend-weekend yang sebelumnya, kami memang jarang lekat di rumah/
Walaupun duit cuma banyak syiling dari duit kertas, tetap jugak kami meneruskan tradisi tidak-lekat-di-rumah-ketika-weekend..
Singgah dekat Petrona*s sebab Adib merengek nak aiskrim.
Lagipun, semacam nak test market yang terakhir sekali dalam pencarian payung.
Tengok macam lengang je Petrona*s tu.
Macam tak logik pulak ada payung.
(Sebab, saya macam berharap ada pertempuran berlaku dalam merebutkan payung tersebut.. KAH KAH KAH !!)
Tiba-tiba..... Nampak sorang kakak keluar sambil membimbit sekaki payung.
Apa lagi.... Berlari saya masuk dalam Petrona*s tersebut.
Lalu, keluarga saya berjaya memperolehi 2 kaki payung.
Alhamdulillah.

Demikianlah karangan mengenai saya dan kaki payung.

Apakah?

Kbai.


|||>> 000 Comment(s) <<|||
Season 2014: Chapter Nine
Friday, September 5, 2014 || 9:19 AM

Adalah dalam 2 3 hari lepas.. Accidentally tengok cerita Thinspiration kat channel 702 (Diva Universa*l) kat Astr*o.
Woahhhh..
Gila ngeri tengok orang yang TERLALU obses pada kekurusan.
Kurus kalau sihat takpe.
Ni kurus yang semua jenis tulang yang ada kat badan boleh nampak.

Ai ai ai.

Kronik sangat penyakit gila-kurus ni.

Sampai satu tahap, bila minah dalam cerita tu TERmakan makanan, dia akan tumbuk perut dia.
@_@

Tumbuk perut?

Ai ai ai.. (geleng kepala)

Siap tengking, marah mak dia bila mak dia suruh makan.
@_@

Dahsyat.

Last-last, saya cakap kat suami, 'Awak tak payah jadi macam orang ni tau. Gila nak kurus sampai macam tu sekali.'

Tahu apa yang suami balas?

'Ah.. Saya gila nak gemuk lagi.'

Saya jeling sampai mata berpusing 360ᴼ, I tell you.
Huhu

***

Adib dah officially 3 years, 2 months and 5 days old.
Semakin petah berkata-kata.
Sampai satu tahap, macam tak larat nak layan dia bercakap.

Bayangkan.. Kalau saya tengah borak dengan suami, lepas tu si anak yang naif tu bertanyakan soalan, saya pulak masih lagi sibuk bercakap dengan suami, merasalah kau kena gegar-gegarkan badan oleh si anak, tak pun tudung kena tarik, tak pun muka pipi segala dia tarik dek kerana nak suruh kita layan dia bercakap dulu.

Ai ai ai.. (geleng kepala)

Sekarang, kalau dia bertanya, kena setelkan pertanyaan dia sampailah jawapan yang keluar dari mulut dia adalah: Ooooo..

Contoh macam semalam.
Saya tengah sapu porch depan.
Dia pun sibuk jugak menyibukkan diri kat porch tu.
Tiba-tiba ada sorang mamat naik motor tegur saya.
Mamat tu tanya ada tak rumah sewa kat kawasan perumahan saya tu.
Saya tengah bercakap dengan mamat tu, dia boleh sibuk tanya saya, siapa mamat tu.
Saya cakap, orang.
Dia tanya lagi, orang mana?
Saya cakap, orang. Uncle.
Dia tanya lagi, kawan Umi?
Saya cakap, tak.. tu uncle. Dia jalan-jalan je.. Nak tanya rumah je.
Dia tanya lagi, kawan Umi mana?
Saya cakap, takde.
Dia tanya lagi, mana?
Saya cakap, dia dah balik..
Barulah dia: Ooooo..

Bila dah Ooooo tu, maksudnya dah takde soalan lain dah.

Ai ai ai..

Ok bai.


|||>> 000 Comment(s) <<|||
Season 2014: Chapter Eight
Friday, August 29, 2014 || 4:08 PM

Sekarang ni semacam datang penyakit 'gila-mendeco' lah pulak.
Menjak dah pergi usha set sofa baru untuk rumah.
Menjak tulah penyakit tu datang.
Menjadi-jadi pulak tu.

Haih..

Oh.
Hai.
Rumah saya bakal bersofa baru.
^_^

Sebelum ni takde sofa.
Eh.
Bukannya takde sofa.
Takkanlah aku satu famili duduk bersila kat lantai kot.
Tidak tidak.
Sebelum rumah tu dah ada sofa.
Iolls kan seperti cuci kaki cuci tangan segalanya cuci lah bila masuk dalam rumah tu.
(Sebagai hadiah, saya hadiahkan sorang lagi bakal cucu untuk ayah mentua suami dan ibu mentua suami.. KAH KAH KAH !!)

Walaupun nampak macam 'Wah.. Untunglah dikau. Segalanya fully furnish.. Jimat gila boleh pergi haji setiap tahunlah kau'

Ia sebenarnya tidaklah sebegitu.
Jauhhhhh di lubuk hati ni, teringin nak keluar masuk kedai sofa.. Pilih sofa yang diminati.
Teringin nak keluar masuk kedai lampu.. Pilih lampu sendiri.
Ni.. Nasib baik sofa lama dah koyak.
Jadi.... Adalah alasan kukuh untuk masuk kedai perabot beli sofa..

Hoyehhhh !!!

Sofa belum siap.
26hb hari tu pergi kedai. Pilih sofa. Pilih material kain. Pilih kaler.

Ok. Bab kaler saya memang failed habis.
Ibarat kalau aku ni jadi anak murid Eri*c Leon*g, mendapatlah dia sakit jantung dengan ke-failed-an aku ni.
Saya siap surf internet.
Punyalah nak cilok idea orang ramai.
Last-last, saya dan suami decide untuk buat frame dengan kusyen yang kita duduk tu kaler hitam, kusyen belakang kaler purple siap ada horizontal strip, small pillow pulak kaler merah siap ada strip nipis.

Hasilnya?

Tunggula sofa tu datang nanti.
Kot macam kelin*g dia punya kaler, kita kasi tutup mata jelah.

HAHA

Bila kenangkan akan ada sofa yang berwarna purple akan jadi satu satu daripada ahli keluarga kecil kami, dah saya terasa macam nak tukar langsir pulak.
Haih haih haih.
Bunyi macam laki banyak nau duit.
Kih kih kih.
Siap saya dah verangan, nak tukar langsir tu nanti nak kaler purple and krim.
Tu belum lagi masuk part nak beli cermin kecil-kecil yang macam kat IKE*A tu nak lekat kat dining hall.
Kengkonon nak kasi effect rumah sebesar istanalah kononnya.
Lepas tu, verangan nak beli open shelf untuk lekat-lekat kat dinding. Konon nak dijadikan small divider antara dining hall dan ruang tamu.
Ewah ewah.
Apa lagi yang kau nak?
Apa? Nak beli frame banyak-banyak nak letak kat tepi tangga?
Hehe..

Verangan verangan verangan.

InsyaAllah.

Kalau menabung daripada sekarang ni RM10 / day, insyaAllah, satu satu impian tu akan jadi kenyataan.

Hehe.

Mana tau, saya boleh uprage blog ni jadi blog 'deco bersama Ainur'.
Pui. :p


|||>> 000 Comment(s) <<|||

.