0 STALKERS a.i.e.n.u.r.z the untold stories~
Suddenly I am famous and people know my name

** ALL ABOUT ME
I am Ainur.
I am 30 years old.
I am a wife.
I am a working mother.
I am a fulltime mother.
I am a weekend housewife.
I am Muslim.
I am a marhaen.
I am human being.
I am adult.
I eat.
I grow.

My heart has been captured by your funny little smile

|syarienarifen| |nashrex| |chika| |ainnur| |mejastudy| |little-nailofar| |aku-nakal| |anim| |dylla| |girlpower| |yonna-1| |yonna-2| |noffa| |mimie-kusya| |intan| |mat-yie| |munirah| |cik-yat| |audadi| |kak-ros| |puan-yati| |kecil| |rye| |adik-kandung-no-4| |awin| |laily| |puan-yana| |ayu| |adik-kandung-no-3| |along| |puan-pzan| |diana| |fai| |hearts-voice| |PM Dr. MAZA|

I really wonder how you feel on these nights so alone


I don't know for sure where this is going



EVERY HUMAN BEING HAS A STORY
.LIFE. .TRUE. .UNBELIEVABLE.

Season 2014: Chapter Sixteen
Friday, October 24, 2014 || 9:35 AM

Lately, perut asyik mengeras.
Sampai ke tahap, kalau tengah berjalan/ berdiri, saya terpaksa bongkokkan badan.
Kalau tengah duduk, saya terpaksa straight-kan badan.
Kalau tengah baring terlentang, saya terpaksa baring ke kiri atau ke kanan.

Aiyooooo..

Penat.
Rasa semput.

Tang kalau tengah berjalan/ berdiri tu yang paling penat.
Bayangkan, kalau saya tengah bersemangat waja untuk menghabiskan duit suami kat shopping complex, semangat tu boleh merundum secara mendadak sebab semput bila perut mengeras.

I is kecewa, I tell you.

Suami apatah lagi.
'Kecewa' jugak bila tak dapat nak bagi si isteri ni menghabiskan duit dia.
Kah kah kah.
'Kecewa' ye?
Kenapa perlu ada ' ' di sebalik kecewa itu?
Cis.

(_ _!" )

Memandangkan saya pernah di-kasi warning oleh nurse kat KKIA dan Hospital Serdan*g di mana saya perlu segera ke hospital/ klinik berhampiran kalau ada bleeding (walaupun sikit), saya macam jadi paranoid, I tell you.
Asyik nak check je.
Asyik berdebar-debar je kalau pergi toilet.

Ai ai ai.

Masa first pregnancy hari tu, rasanya tak pernah pulak kena attack dengan penyakit perut mengeras ni.

Adakah ini petanda bayi ini adalah perempuan.
Ececececececee..

Sayang.. (Usap perut)
Sumpah, Umi tak kisah Sayang ni lelaki ke perempuan.
Banyak kali dah kan Umi cakap kat Sayangkan?
Asalkan Sayang sihat, sempurna, berakal, pandai, beriman, cukup tubuh badan, Umi dan Abah dah cukup bersyukur dah.

Oh..
Sekarang dah akhir Oktober..
Dan nanti akan November.
Lepas tu, Disember.

Can't wait !!

Err.. Kejap.. Rasa macam dah lamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sangat tak bercuti.
Saya rasa saya dan suami termasuk Along Adib perlukan percutian.
I need a rest.

:)


|||>> 000 Comment(s) <<|||
Season 2014: Chapter Fifteen
Monday, October 20, 2014 || 3:41 PM

Assalamualaikum followers, stalkers, readers.
:)

Lately, rasa macam bayi aktif sangat.
Menggelegak perut bila dia bergerak-gerak.
Saya syak, dia sedang bertungkus lumus nak menaikkan uri ke atas ni.

Usaha lagi nak.
Segala penat lelahmu itu akan Umi balas dengan kasih sayang yang mendalam.
Hehe.

Mari cerita pasal Adib Fahim.
Si bakal abang kepada bayi.
Seorang yang sudah berusia 3 tahun.
Memang dah cantik untuk punya seorang adik.
Dia nampak suka bermain dengan pakcik-pakcik dia.
Kalau balik kampung, dan kebetulan adik ipar suami yang bongsu dan anak bongsu kepada adik nombor 2 kepada ibu mentua suami ada jugak, memang dia akan lupakan saya terus.
Sakan bermain bertiga-tiga.
Kadang-kadang tidur pun sanggup dia berhimpit-himpit antara mereka.
Sampaikan adik ipar suami selalu sentap sebab for sure dia terpaksa beralah dengan si kecik tu.
Dia jugak seorang yang faham apa yang orang cakap. Tinggal lagi nak ikut atau tak je.
Mostly, selalu taknak ikut la.
HAHAHAHAHAHHA

Saya dan suami dah ambil pendekatan panggil dia Along.
Kira nanti, takdelah dia terperanjat sangat bila nanti bayi dah keluar, eh, apasal nama aku dari Adib kena tukar jadi Along ni?
:p

Satu hari tu, jalan-jalan nak pergi Bangi kalau tak silap.
Lalulah depan sekolah yang bertentangan dengan The Mine*s.
Perbualan kami:-
Adib: Umi... Tu apa? (sambil tunjuk dekat sekolah tu)
Saya:Tu sekolah Alonglah
Adib: Ooooo... Beg sekolah Along mana?
Saya: Along tu siapa?
Adib: Adiblah Along.
Masa tu, memang mengekek-ngekek saya dan suami gelak.
Sebab, selama kitorang training panggil dia Along, dia mesti marah.
Mesti macam tak suka.
Tiba masa hari tu, eh, pasrah pulak kau dipanggil Along.
Siap mengaku Along tu adalah diri dia.
Hahahahaha.

Kadang-kadang, saya akan panggil dia, dan tunjuk perut.
Masa tu, bayi tengah gerak-gerak.
Saya cakap kat dia yang baby tengah gerak.
Kadang dia gelak, kadang kalau dia tengah ralit main permainan dia, dia akan suruh tunggu dulu.
Muahahahahahha..
Pastu lagi, kadang-kadang datang angin buat lawak dia tu, lepas habis makan, dia akan tunjuk perut dia.
Pastu akan cakap baby dalam perut dia dalam perut dah kenyang.
Pastu dia akan gerak-gerakkan perut dia manually sambil cakap, baby dalam perut dia gerak.
HAHAHAHAHAHAHAHAHA.

Kelakar betul budak kecil tu.

Eh, pernah tau dia datang kat saya, dia pergi gegarkan perut saya sambil cakap baby gerak.
Eh, ingat aku gerakkan sendiri ke perut.
Nasib baik tak kena side kick budak tu.
Dahlah sekuat-kuat tidak dia pergi gegarkan perut.
Pening bayi dalam perut.
:p

Harap, bila bayi dah keluar nanti, tak kiralah apa jantina sekali pun, harap Adib akan jadi abang yang mampu protect adik dia.
Akan jadi best friend.
:D
:D
:D

Kbai.


|||>> 000 Comment(s) <<|||
Season 2014: Chapter Fourteen
Wednesday, October 15, 2014 || 3:13 PM

Sudah 29 minggu hamil.
Eh.
Macam kelakar pulak guna term hamil.
Baiklah.
Sudah 29 minggu pregnant.
Alhamdulillah.

:)

Semalam, pergi KKIA.
Macam biasalah.. Buat BSP seperti biasa.
Lepas tu, disebabkan saya ni ada diabetic, kenalah buat monthly scan.
Eh. Macam ada hikmahlah pulak penyakit diabetic ni.
Sebab setiap bulan boleh intai bayi.
Kih kih kih.

Currently, dia dah 1.4kg.
Alhamdulillah.
Doktor kata berat dia normal.
Eh, saya siap pesan awal-awal, jangan bagitau jantina bayi kalau nampak.
Doktor tu gelak je. :)
So, since doktor cakap bayi ok, sihat, saya tanya dia, 'Masa awal-awal hari tu doktor cakap uri saya kat bawah. Sekarang ni kat bawah lagi ke?'

Lalu dia check.

Dia cakap, 'Aah.. Awak punya uri masih kat bawah.'

(_ _" )

Dia buatkan surat untuk refer ke Hospital Serdan*g.
Eh. Macam serius je kejadian ni.
Dia siap pesan lagi, kalau ada bleeding, kena terus pergi klinik.

Saya laju-laju SMS suami.
Saya cakap la yang doktor suruh pergi spital la, kena jumpa doktor untuk buat appoinment la, siap cakap jom pergi spital sama-samalah sebab iolls tak suka pergi spital sorang-sorang sebab nanti siapa yang nak round 18 ratus kali pusing cari parking kalau bukan si suami?
Takkan si isteri kot.
Uri isteri kan berada di bawah.
Eh.. Macam takde kena mengena je.
HAHA.

Jadi, dalam pukul 1 petang, suami sampai rumah.
Masa tu saya baru bangun tidur.
Gila mengantuk ok tunggu turn kat KKIA.
Oh.. I'm not complaining. Saya bagitau mengantuk je.
Gila nak complain servis mereka lambat? Dahlah tak bayar sesen pun buat checkup, lagi nak complain lambat? Takkan servis percuma macam tu saya nak aspect servis macam kat klinik swasta.
Ye dok?
Hoho.
Suami jejak je kaki kat rumah, terus suruh saya bersiap.
Eh, saya dahlah tengah kepisatan. Dok gosok-gosok mata lagi masa suami cakap macam tu.
Suami siap cakap penyakit saya ni serius.
Amboih..
Jawatan suami dah bertukar menjadi seorang doktor kah?
KAH KAH KAH.

:p

Disebabkan saya ni isteri solehah (amboihhh), teruslah saya masuk kereta.
Dalam pukul 2 macam tu barulah dapat tarikh appoinment untuk jumpa doktor.
Masa nurse tu set up appoinment, kami berbual:-

Nurse: Nanti kalau ada bleeding, awak kena terus pergi dewan bersalin.
Saya: Walaupun bleeding sikit je?
Nurse: Ya.
Saya: Err.. Pergi dewan bersalin tu maksudnya saya kena bersalin ke? (nada memang noob habis campur cuak sebab ohoiiii... Baru 7 bulan kot usia bayi)
Nurse: Saya suruh awak pergi dewan bersalin je. Tak suruh awak bersalin pun.

Masa tu, muka aku macam ni hah --> :-| :-| :-| :-|

Eh nurse ni pun.
Orang bertanya sebab taknak sesat jalan.
Kau bagi jawapan macam tu pulak.
Mentang-mentang kau nurse ye.
Cis.

Setel urusan dengan nurse tu, saya pergilah cafe.
Lepas dengan suami kat situ.
Pastu, suami cerita yang dia ada tanya kakak satu tempat kerja dengan dia tu.
Tanyalah, bahaya ke tak kalau uri kat bawah ni.
Kakak tu siap cakap bahaya segala.
Siap pesan kat suami, jangan suruh saya banyak jalan.
Amboihhhh...
Berdekah saya gelak kat dalam cafe tu.
Kebetulan pulak, selang 1 ke 2 meja dari kitorang makan tu ada sorang makcik duduk atas wheelchair.
Suami buat lawak bodoh: Nanti saya tolak makcik tu dari wheelchair dia tu. Lepas tu awak duduk kat situ. Saya tolak awak. Kalau makcik tu tak bagi, saya seret awak pakai kerusi biasa je.

Masa tu, muka aku macam ni hah --> :-| :-| :-| :-|

Tak kelako Zizan.. Tak kelako.

Eh.
Dah kenapa masuk AF sampah kat sini ni?
HAHA

Jadinya sekarang, kalau saya malas nak buat kerja rumah ke, malas nak masak ke, malas nak mandi ke, malas nak lipat kain yang dah menggunung tinggi tu ke, suami takleh kata apa-apalah.
Sebab.... Kan uri saya kat bawah.

HAHA

Ehem..
Sayang... (usap perut sendiri)
Tolak uri duduk atas ye.
Umi nak deliver secara normal.
Umi nak rasa lagi 'nikmat' normal tu lagi walaupun nan hadooooo dia punya nikmat. Sakit ohoiiiiii.
Tapi, Umi nak normal.
Cukup 9 bulan, sayang boleh keluar.. InsyaAllah. :)


|||>> 000 Comment(s) <<|||

.