0 STALKERS a.i.e.n.u.r.z the untold stories~
Suddenly I am famous and people know my name

** ALL ABOUT ME
I am Ainur.
I am 30 years old.
I am a wife.
I am a working mother.
I am a fulltime mother.
I am a weekend housewife.
I am Muslim.
I am a marhaen.
I am human being.
I am adult.
I eat.
I grow.

My heart has been captured by your funny little smile

|syarienarifen| |nashrex| |chika| |ainnur| |mejastudy| |little-nailofar| |aku-nakal| |anim| |dylla| |girlpower| |yonna-1| |yonna-2| |noffa| |mimie-kusya| |intan| |mat-yie| |munirah| |cik-yat| |audadi| |kak-ros| |puan-yati| |kecil| |rye| |adik-kandung-no-4| |awin| |laily| |puan-yana| |ayu| |adik-kandung-no-3| |along| |puan-pzan| |diana| |fai| |hearts-voice| |PM Dr. MAZA|

I really wonder how you feel on these nights so alone


I don't know for sure where this is going



EVERY HUMAN BEING HAS A STORY
.LIFE. .TRUE. .UNBELIEVABLE.

Season 2014: Chapter Five
Friday, April 18, 2014 || 10:29 AM

Assalamualaikum.

Ada korang dengar kes seorang perempuan mungkin call PLU*S maki-maki hamun operator tu sebab jalan Seremban - Melaka jammed?

Ada?

Aku memula gelak bila dengar.
Lepas tu, macam -_-" bila dengar kakak tu maki hamun mencarut %^&*()&^%$EDRTFGYIO segala.

Ok kakak.

Rilex.

Saya tahu kakak tension dengan jammed tu.
Sampai rumah 3 pagi hari-hari... Ye, saya pun akan tension kalau saya berdiri di kaki kakak.
Eh.. Maksud saya, if I'm at your shoes.
Bukannya saya pergi berdiri kat kaki kakak sampai nipis kaki kakak berikutan keberatan badan saya ni.

Eh..
Off topic sikit..
BERAT AKU SEKARANG DAH 65...!!!!!!
Dem.
Stress aku dibuatnya.
Padahal mesin penimbang tu adalah rosak.
(_ _! )

Ok.
Berbalik pada kisah kakak tu.

Saya punya satu penyakit (mungkin keturunan daripada penyakit ayah mentua suami)..
Iaitu penyakit amat amat amat amat TAK menggemari tol.
Sangat, I tell you.
Contoh kalau nak balik Kg. Gajah Mati, saya akan lalu jalan Kuala Kelawang.
Kalau balik Kuala Kangsar, saya akan lalu jalan dalam.
Nak suruh lalu jalan ber-tol?
Kejap.... Saya nak fikir banyak kali kejap.

-_-

Sebab?
1. Tol mahal. Saya ni bukannya jenis banyak duit hari-hari. Sebab hari-hari selalu kurang duit.
2. Sudahlah tol mahal, jammed tetap ada. Tidakkan boleh menyebabkan aku heart attack bila sudah bayar tol, lepas tol, amekkkk kau... Terbentang luas kereta bersusun sebab jammed.

Sakit hati.

Ye.. Memang sakit hati.
Umpama macam, aku bayar tol untuk hadap jammed.
Walhal, kita nakkan jalan yang smooth. Kita dah spend duit kot. Bukan sikit, banyak..

Jadi.... Aku memang benci tol.
Benci sangat.
Macam contoh aku datang kerja dari Balakong - Petaling Jaya ni.
Route aku lalu mana ada tol.
Bukannya takde jalan yang dekat.
Tapi, nak jalan dekat, perlu tol.
Dah ada tol, wajib pulak ada jammed.

Sifir dia umpama, di mana ada tol, di situ jammed bertapak.

HAHAHAHAHHAHAHAH

Sebab tu, kalau aku jadi operator tu, aku mesti akan suruh kakak tu lain kali ikut jalan dalam je.
Tapi....
Seriously sunyi.
Dan gelap.

:p

Tapi, kakak dah boleh balik on time.
Tak payah bagi change kat orang lain balik dulu.
Boleh sampai rumah jumpa anak-anak dengan cepat.

Jadi nasihat saya, jangan ikut tol..

Ewah.. Nasihat tak boleh blah..

:p


|||>> 001 Comment(s) <<|||
Season 2014: Chapter Four
Friday, March 28, 2014 || 4:15 PM

Fuh... Dari jam 2pm dok mengadap autocadd..
Bukan buat benda complicated seperti machine ataupun transformers pun..
Cuma delete line, move line, edit tulisan, move tulisan...
Pukul 4pm baru siap..

Ohoii..

Nilah padahnya bila drafter cuti.
Dahlah takde kawan nak mengumpat.
Kawan nak siapkan drawing pun takde.

Hua hua hua.

Maaf bos. Saya tak terer autocadd.
Dengan ini saya rasa saya nak insaf.
Insaf daripada asyik chase drafter buat kerja laju-laju.
Sebab sesungguhnya, autocadd ni payah.
Tension.

Sekian.


|||>> 000 Comment(s) <<|||
GiveAway Contest Gila Buasir Otak: Artikel Pilihan
Wednesday, March 26, 2014 || 3:14 PM

Dear Indian Ocean,
Keep them save.
Warm them.
Hug them.
Take away all fear.
Take a good care of MH370 until we come to take them home.
Innalillahiwainnailaihirojiun.

Betul.. Janji Allah tu pasti.
Setiap yang hidup, pasti mati.
Kita jugak.
Entah esok, entah lusa.
Entah cepat, entah lambat.

Macam dalam entry sebelum ni, selepas keluarga ditimpa musibah banjir tempoh hari, sifat simpati dan empati saya memang tinggi.
Ayah mentua suami seorang pilot.
Saya jugak punya dua orang adik ipar kerja sebagai pilot.

(_ _! )

Tapi, kalau kira logik, semua pekerjaan pun ada risiko.
Site engineer pun ada risiko untuk jatuh dari bangunan lepas marahkan pekerja-pekerja bawahan dia buat bangunan tak ikut specs.
Doktor pun ada risiko tercucuk perut dengan pisau bedah lepas bedah pesakit.
Polis pun ada risiko tertembak diri sendiri dengan pistol lepas kejar orang jahat buat jahat.
Pemandu teksi pun ada risiko accident di jalan raya lepas hantar penumpang ke destinasi yang penumpang nak pergi.
(sekadar menyebut beberapa jenis pekerjaan sebab itukan contoh)

Hidup ni penuh dengan percaturan.
Hidup jugak macam satu perjudian.

Bila jadi kejadian macam ni kan, terasa macam nak suruh semua orang (especially my brother in-law) berenti jadi pilot.

Tapi macam yang saya tegaskan, hidup ni memang satu percaturan dan perjudian.
Macam mana kita rancang pun, kalau Allah kata 'kun fayakun', yang dirancang tak jadi jugak.
Sebab, perancangan Allah tu lebih baik.
Cuma, kadang-kadang kita tak nampak lagi hikmah di sebalik semua ini.

p/s: You can like everyone but you can't please everyone to like you.
http://buasirotak.blogspot.com/2014/03/giveaway-contest-gila-5-artikel-pilihan_23.html


|||>> 003 Comment(s) <<|||

.