0 STALKERS a.i.e.n.u.r.z the untold stories~
Suddenly I am famous and people know my name

** ALL ABOUT ME
I am Ainur.
I am 30 years old.
I am a wife.
I am a working mother.
I am a fulltime mother.
I am a weekend housewife.
I am Muslim.
I am a marhaen.
I am human being.
I am adult.
I eat.
I grow.

My heart has been captured by your funny little smile

|syarienarifen| |nashrex| |chika| |ainnur| |mejastudy| |little-nailofar| |aku-nakal| |anim| |dylla| |girlpower| |yonna-1| |yonna-2| |noffa| |mimie-kusya| |intan| |mat-yie| |munirah| |cik-yat| |audadi| |kak-ros| |puan-yati| |kecil| |rye| |adik-kandung-no-4| |awin| |laily| |puan-yana| |ayu| |adik-kandung-no-3| |along| |puan-pzan| |diana| |fai| |hearts-voice| |PM Dr. MAZA|

I really wonder how you feel on these nights so alone


I don't know for sure where this is going



EVERY HUMAN BEING HAS A STORY
.LIFE. .TRUE. .UNBELIEVABLE.

Season 2015: Chapter 2. Update.
Monday, February 23, 2015 || 3:49 PM

Heh. Semangat sangat nak ber-famili day. Siap block calendar awal-awal takut terlupa.

Assalamualaikum.

Saya sekarang merupakan seorang mommy of two heroes. Previous entry saya dah mentioned yang saya dah selamat bersalin. Alhamdulillah. Yang keluar adalah hero. Yay.

^_^

Alhamdulillah. Saya check in dekat Hospital Serdan*g 12 Disember 2014. Sebenarnya dah plan nak balik kampung Jimah sebab abah mentua dan mama mentua saya ada buat kenduri doa selamat sempena mereka nak pergi Umrah. Konon dah plan dengan suami yang nak pergi Jimah tu nanti on 12 Disember tu lah. Tidur sana sebab esoknya tu (Sabtu) barulah start kenduri. Tapi... A week before 12 hari bulan tu, saya ada pergi check up dekat Hospital Serdan*g. Dah doktor suruh check in awal pulok. Siap kena beranak awal jugak. Sebab, kalau nak diikutkan due date saya adalah 26 Disember 2014.

:)

Macam mana cantik pun planning saya dan suami, sesungguhnya plan Allah tu lagi cantik. Tinggal kita jelah nak nampak hikmah di sebalik segalanya. Hihi.

12 Disember 2014 pergi hospital. Pagi jugaklah kami pergi kat dewan bersalin tu. Sakit belum ada kot. Siap macam nak pergi vacation je kitorang ni sebab pergi wad bersalin siap tarik beg kotak kaler pink lagi. Dengan aku ni berseluar jeans, pakai cantik-cantik siap mekap segala. Konon nak tiru Che Ta sangat bermekap masuk labour room.

Haha.

After register segala, saya kena masuk kat dalam dewan bersalin tu. Suami dok tunggu kat luar. Masa tu perut memang lapar gila kot. Dari pagi dok dalam ruang menunggu dewan bersalin tu. Dalam tu pulak ada ramai ibu mengandung dok tunggu melepak kat situ. Semasing dah pakai uniform hospital, uniform kaler pink. Dahlah tak tahu apa patut saya buat dalam tu. Sebab nak check bukaan, memang saya takde sakit-sakit pun lagi. Siap nurse pun tanya kenapa saya cepat sangat check in.

-_-"

Tengah hari tu suami belikan saya makanan. Memang stok kebulur saya ni. Sebab dalam dewan bersalin tu ada je saya nampak nurse tolak troli makanan pastu letak kat satu sudut kat ruang menunggu. Ada ibu mengandung yang amek makanan tu. Saya takut nak amek makanan tu sebab ada tertampal satu notis kat dinding, katanya 'Makanan khas untuk pesakit yang dah ada bilik' (lebih kurang macam tulah ayat dia). Dalam petang macam tu barulah saya dapat bed sendiri.

-_-"

Ok ok.. Jangan merungut. Dah kata pergi hospital kerajaan. Jangan merungut kalau servis slow seperti itu. :p

Saya dapat duduk bilik second class. Satu bilik ada 4 orang pesakit. Alhamdulillah suami kerja kerajaan. Sebab tu dapat bilik second class. I cannot brain kalau saya duduk wad yang kat luar-luar yang ramai-ramai tu. Sedangkan yang duduk berempat tu pun saya macam tensi bila keluarga room mate saya datang melawat lepas tu kalau ada bawak budak-budak kecik siap lari-lari nangis-nangis.
Eh. Tension lah.

T_T

Orang nak beranak ni emosi dia lain, I tell you. Masa sakit contraction, apa yang kau nak adalah ketenangan. ^_^

Lepas simpan barang-barang dalam locker, suami balik. Tinggallah saya terkontang kanting sorang-sorang kat bed. Lepas tu feeling-feeling macam zaman bercinta dulu-dulu dengan suami. Dok baring sambil pegang handset, sambil sms. Lepas tu call. Lepas tu cakap pun pelan-pelan taknak jiran sebelah bed dengar. Ewah. Nostalgia bercinta sangat. KAH KAH KAH !!

Duduk wad bersalin ni, memang redha je lah kalau tidur malam kau terganggu dengan bunyi bayi menangis. Tak pun terganggu dengan nurse tolak katil patient yang dah selamat bersalin. Heh. Malam tu je ada 2 orang room mate yang selamat bersalin. Lepas tu dengar bayi diorang menangis. Eh. Masa tu, terus tak sabar nak keluarkan bayi sebab tak sabar nak cium bau bayi. Kih kih kih.

Subuh macam tu, nurse kejutkan saya tidur. Dia cakap doktor nak check bukaan. Check baru bukak 1cm. Lepas tu doktor cakap dia nak masukkan ubat kat vagin*a. Saya tanya doktor ubat apa tu. Oh. Rupanya itu adalah cara induce. Dulu masa Adib dulu saya induce jugak. Tapi induce yang cucuk ubat. Bila dah masukkan ubat tu, nurse suruh saya baring sebab nak bagi ubat tu sebati dalam badan. Dan, first time saya solat baring. Silap tak soalt subuh dulu sebelum jumpa doktor. Sebab macam tak tahu pulak nak kena induce segala. Hihi.

Dalam pukul 9 pagi, saya dah mula macam rasa ada sesuatu menggerudi perut. Menggerudi. Haha. Hyperbola tak ayat saya? Saya SMS suami.. Bagitahu peristiwa gerudi tu. Tak sakit pun. Cuma rasa tak selesa. Suami siap pesan, nanti kalau sakit terus bagitau nurse atau doktor. Dia pulak kat rumah tengah masakkan lunch untuk saya. Sweetkan suami saya tu? :p

Dalam pukul 12 macam tu, tiba-tiba saya rasa basah. Macam tiba-tiba. Memang saya rasa nak pergi toilet nak kencing. Tapi... Takkanlah saya dah tak punya kuasa untuk tahan kencing sampai terkencing dalam seluarkan. Eh. Malu aihhhh dah 32 tahun tapi terkencing dalam seluar. Hua hua hua. Saya cakap dengan jiran sebelah bed. Siap cakap kat dia, 'Akak... Kenapa saya basah ni akak? Kenapa ni?'

Kih kih kih.

Akak tu pun macam terpinga-pinga. Dia cakap mungkin tu adalah air ketuban kot. Dia suruh saya tekan button yang panggil nurse tu. Ku tekan tekan, tapi tak datang pun nursenya.. -_-"

Akak tu sangat baik hati, dia pergi tolong panggilkan nurse. Dahlah dia baru bersalin. Terima kasih kakak. Jasamu kukenang. Hehe. Doktor datang. Dia check. Ye.. Memang air ketuban dah pecah. Dia suruh rileks je. Duduk je tak payah buat apa-apa. Saya macam konpius. Eh, takpe ke biarkan je? Nanti karang habis air ketuban ni karang nanti bayi tak dapat berenang-renang dalam perut nanti bagaimana? Memang noob sangat saya masa tu. Walhal macam tak logik air ketuban akan habis. Muahahahaha.

Saya laju-laju SMS suami, ibu dan ayah bagitau air ketuban dah pecah. Laju-laju jugak suami berlari datang kat saya. HAHA. Sebab masa SMS tu suami cakap dia baru sampai hospital. Ihiks. Dia datang bermaksud saya dapat makan lauk best. Walaupun suami takat masak ikan goreng, nasi putih dengan sambal kicap, dah cukup sedap dah bagi saya kalau nak di-compare-kan dengan lauk hospital. Hehehehe.

Tapi... Saya rasa macam helpless sangat bila air ketuban keep on keluar je. Sebab, macam rasa kita ni takde daya nak stopkan air kencing keluar. Walaupun tu bukan air kencing pun. Kau paham tak perasaan aku? Hehehehehe. Macam segan gila bila borak-borak dengan suami lepas tu tiba-tiba terasa air tu keluar lagi. -_-

Tengah hari. Dah start rasa contraction. Dah start berkerut dahi. Dah rasa macam berpeluh-peluh. Tapi masa tu kuat lagi. Gagah lagi la kiranya. Sebab dia macam mild contraction je. Masih lagi boleh gelak-gelak dengan suami. Boleh lagi senyum dengan jiran depan dengan tepi katil. Kak Yong dengan Abang Riza datang pun kitorang boleh lagi gelak-gelak siap mengumpat orang tu mengumpat orang ni. Haha. Tapi, bila contraction tu datang, terstop kejap gelak. Contraction hilang, sambung lagi gelak.

Ai ai ai (geleng kepala)

Kemuncak contraction adalah dalam pukul 4 pm lebih. Masa tu Kak Yong dengan Abang Riza turun bawah sekejap sebab saya mintak tolong dia belikan pad. Pad boleh lari bajet pulak sebab air ketuban semua tu. Masa sakit gila tu, saya genggam tangan suami kuat gila kot. Lepas tu, dah start rasa rimas dengan pelawat yang datang bising-bising kat dalam bilik saya tu. Rasa nak jerit kat semua orang suruh diam je. Lepas tu, masa tu saya pakai tudung.. Siap ikat rambut sebab masa tu rambut panjang. Dek sakit sangat, saya boleh tak sedar yang saya tanggalkan tudung, cabut getah rambut lepas tu campak entah ke mana. HAHA. Adohaiii... -_-"

Last-last, tak tahan sangat, saya suruh suami panggil nurse. Laju-laju doktor datang check bukaan. Dia cakap dah 4cm. Dah boleh tolak kat dalam labour room.

Eh. Macam penat je taip panjang-panjang.

Sambung next entry la.

Mih mih mih. :p


|||>> 000 Comment(s) <<|||
Season 2015: Chapter 1. Hello
|| 11:47 AM

Do you miss me?
Do you?
DO YOU?

:')

Saya rindu dekat blog saya walaupun blog ni entah rindukan saya entahkan tidak.

Hello semua orang.
Assalamualaikum pembuka bicara.
Eh. Takdalah pembuka sangat sebab dah banyak perkataan keluar baru nak ingat bagi salam.
Pui.

Hai.
Saya dah selamat beranak.
Dah punya 2 anak sekarang.
Yay.
Alhamdulillah.

Life?
Hectic.
Seriously.
Dengan berpantang secara sendiri jaga diri sendiri, dengan menjaga seorang kanak-kanak dan seorang bayi.
Memang penat.
Pitam mak, noks.

Oklah.
Entry permulaan untuk tahun 2015.
Tunggulah kalau-kalau kejap lagi saya rajin nak berblog.

Hihi.

Bye.





|||>> 000 Comment(s) <<|||
Season 2014: Chapter Twenty Five
Monday, December 8, 2014 || 12:30 PM

Along Adib sudah saya post ke Semenyih dan sedang berada di pangkuan Atuk dan Tok Ibu dia.
Sebelum ni, pernah je dia kena culik dengan Atuk dan Tok Ibu dia dalam seminggu.
Bayangkan.. Seminggu tak jumpa anak.
Hari pertama, memanglah heaven saya dan suami.
Siap boleh pergi lepak IOI City Mall lagi.
Memang bahagialah kiranya.
Macam newly-wed yang baru pregnant dan masih sakan bercinta.
Jalan berpimpin tangan, kemain... Amboihhh..

HAHA..

Kalau ada Along Adib, memang suara saya dan suami je lah yang kedengaran sebab panggil Along Adib.
Menjerit sebab dia berlari ke sana ke sini.
Lepas tu selang seli pulak dengan suara Along Adib menangis sebab kena tepuk atau cubit dari saya.
HAHA.

Kadang-kadang, bukan penat sebab punya extra nyawa dalam perut.. Penat sebab dok kejar Along Adib yang kononnya dah dewasa sangat, jalan tak nak pimpin tangan Umi dengan Abah dia.
Eh budak kecil ni.
Kecil-kecil dah taknak pegang tangan ibu bapa.
Jentik telinga kang.
(_ _! )

Tapi...
Tu cerita hari pertama tanpa Along Adib di sisi lah.
Masuk hari kedua, rasa sunyiiiiiiiiiiiiiiiii sangat takde si kecil tu kat rumah.
Biasanya, lepas ambil dia kat rumah baby sitter, mesti akan gurau-gurau dengan dia.
Kalau mood tak best, mesti akan marah-marah dia.
Lepas tu, mesti macam nak berebut-rebut hanset dengan dia.
Time orang dan post status kat FB tu lah si kecil tu mintak nak tengok Upin lah.. Pada Zaman Dahulu lah.
Tak pun, berebut tempat duduk at sofa dengan dia.
Tak pun, berebut kasih sayang dari suami dengan dia.
Pregnant mommy, adalah time sakit pingganglah.. Sengal kaki dan sendilah.
Mohon belas ihsan suami untuk urut.
Eh, time tu jugaklah si kecil tu pun sama naik.
Dia dulu baring dekat tepi suami, hulur kaki, sambil cakap, 'Along pun sakit jugak'.

KAH KAH KAH.

(Dem.. Tiba-tiba sangat rindu dia)

Lepas seminggu Atuk dan Tok Ibu dia jaga dia, dia semacam tak nak pergi Semenyih.
Bila saya cakap jom pergi Semenyih, dia mesti tak nak.
Semalam, masa saya beli sikit cikedis untuk bekalan dia kat Semenyih nanti kat Tesco, saya cakap kat dia, 'Yang ni nanti makan sama-sama dengan Acik Danny ye'.

Dia cakap, 'Tak nak lah. Nak makan dengan Umi je. Nanti Adib rindu Umi'.

Nak tergolek aku gelak kat situ.
HAHA
Saya syak, dia semacam serik kot berjauhan dengan Umi dan Abah dia dalam seminggu hari tu.
Hehe.

Semalam hantar dia kat Semenyih.
Sebab baby sitter Along Adib mintak cuti hari Isnin dan Selasa.
Memandangkan saya perlu admitted ke Hospital Serdan*g Jumaat ni, makanya, terpaksalah pos terus Along Adib ke Semenyih.
Eh.. Nanti bila jumpa Along Adib nanti, terus ada bayi sekali.
Wah wah wah...
Tak sabarnya.
Tapi... Berdebar-debar.
Haihhhhh..

(_ _ ! )


|||>> 000 Comment(s) <<|||

.