0 STALKERS a.i.e.n.u.r.z the untold stories~
Suddenly I am famous and people know my name

** ALL ABOUT ME
I am Ainur.
I am 30 years old.
I am a wife.
I am a working mother.
I am a fulltime mother.
I am a weekend housewife.
I am Muslim.
I am a marhaen.
I am human being.
I am adult.
I eat.
I grow.

My heart has been captured by your funny little smile

|syarienarifen| |nashrex| |chika| |ainnur| |mejastudy| |little-nailofar| |aku-nakal| |anim| |dylla| |girlpower| |yonna-1| |yonna-2| |noffa| |mimie-kusya| |intan| |mat-yie| |munirah| |cik-yat| |audadi| |kak-ros| |puan-yati| |kecil| |rye| |adik-kandung-no-4| |awin| |laily| |puan-yana| |ayu| |adik-kandung-no-3| |along| |puan-pzan| |diana| |fai| |hearts-voice| |PM Dr. MAZA|

I really wonder how you feel on these nights so alone


I don't know for sure where this is going



EVERY HUMAN BEING HAS A STORY
.LIFE. .TRUE. .UNBELIEVABLE.

Season 2014: Chapter Six
Monday, June 16, 2014 || 5:12 PM

I'm pregnant...!!!

Again..

Alhamdulillah..

^_^

Sekarang ni, saya membawa extra nyawa dah 11 minggu.
Alhamdulillah.

Perut dah semakin membesar.
Eh.. Kalau tak pregnant pun, perut saya tetap besar.
HAHA.

To-date, yang tahu saya pregnant kat office ni tak ramai pun.
Mungkin tak sampai 10 orang.
Dengan bos saya pun saya tak de bagitahu lagi.

Kih kih kih.

Adib?
Ok.
Rambut pun dah pendek.
Takde lagi dah rambut ala-ala k-pop.
Tempoh hari, saya jemput Adib dari rumah Nek Ton.
Saya tengok, ada sesuatu yang lain kat dia.

Erk..
Ok.. Baiklah..
Rambut dia dah kena tebas dek Nek Ton.
Alasan?
Sebab dia bergaduh main tarik-tarik rambut dengan Mohammad. Colleague dia.

Alahai...
Pasrah je saya bawak balik Adib dengan rambut yang dah tak berapa nak panjang.
Balik rumah, wassap kat ibu mentua suami..
Luahkan perasaan. Siap bagi bukti bergambar.
Ibu mentua suami gelak kaw-kaw..

HAHA

Last-last, sebab bengang, saya pergi hantar salon, kasi repair rambut..
So, dari k-pop, jadi ala-ala lelaki maskulin. Rambut pacak segala.
Mohawk katanya..
Kau mampu?

HAHA..

Tapi, memandangkan muka Adib agak jambu, nampak sangat macam dia seorang tomboy.
HAHA.

Baiklah.
Lepas ni, memang aku kasi bela balik gambut dia..
^_^

Boleh dikatakan almost setiap hari saya akan cakap kat Adib yang kat dalam perut saya ada baby.
Siap tanya Adib lagi, suka baby tak?
Pastu bila saya cakap kat dia dalam perut ada baby, dia akan cakap 'Bukanlah. Ni perut. Ni pusat'

HAHA.

Betullah dengan jawapan dia tu.
Ihiks.

Dia dah banyak akal.
Dah boleh bawak borak-borak dah.
Masih pelat.
Kadang-kadang faham dengan apa yang dia cakap. Kadang-kadang tak.
Yang tak faham tu lah boleh buat dia marah dan mengamuk.
Hehe.

Kejap.
Belum tanya lagi readers semua..

Uols rindukan iols tak?

Kbai.



|||>> 002 Comment(s) <<|||
Season 2014: Chapter Five
Friday, April 18, 2014 || 10:29 AM

Assalamualaikum.

Ada korang dengar kes seorang perempuan mungkin call PLU*S maki-maki hamun operator tu sebab jalan Seremban - Melaka jammed?

Ada?

Aku memula gelak bila dengar.
Lepas tu, macam -_-" bila dengar kakak tu maki hamun mencarut %^&*()&^%$EDRTFGYIO segala.

Ok kakak.

Rilex.

Saya tahu kakak tension dengan jammed tu.
Sampai rumah 3 pagi hari-hari... Ye, saya pun akan tension kalau saya berdiri di kaki kakak.
Eh.. Maksud saya, if I'm at your shoes.
Bukannya saya pergi berdiri kat kaki kakak sampai nipis kaki kakak berikutan keberatan badan saya ni.

Eh..
Off topic sikit..
BERAT AKU SEKARANG DAH 65...!!!!!!
Dem.
Stress aku dibuatnya.
Padahal mesin penimbang tu adalah rosak.
(_ _! )

Ok.
Berbalik pada kisah kakak tu.

Saya punya satu penyakit (mungkin keturunan daripada penyakit ayah mentua suami)..
Iaitu penyakit amat amat amat amat TAK menggemari tol.
Sangat, I tell you.
Contoh kalau nak balik Kg. Gajah Mati, saya akan lalu jalan Kuala Kelawang.
Kalau balik Kuala Kangsar, saya akan lalu jalan dalam.
Nak suruh lalu jalan ber-tol?
Kejap.... Saya nak fikir banyak kali kejap.

-_-

Sebab?
1. Tol mahal. Saya ni bukannya jenis banyak duit hari-hari. Sebab hari-hari selalu kurang duit.
2. Sudahlah tol mahal, jammed tetap ada. Tidakkan boleh menyebabkan aku heart attack bila sudah bayar tol, lepas tol, amekkkk kau... Terbentang luas kereta bersusun sebab jammed.

Sakit hati.

Ye.. Memang sakit hati.
Umpama macam, aku bayar tol untuk hadap jammed.
Walhal, kita nakkan jalan yang smooth. Kita dah spend duit kot. Bukan sikit, banyak..

Jadi.... Aku memang benci tol.
Benci sangat.
Macam contoh aku datang kerja dari Balakong - Petaling Jaya ni.
Route aku lalu mana ada tol.
Bukannya takde jalan yang dekat.
Tapi, nak jalan dekat, perlu tol.
Dah ada tol, wajib pulak ada jammed.

Sifir dia umpama, di mana ada tol, di situ jammed bertapak.

HAHAHAHAHHAHAHAH

Sebab tu, kalau aku jadi operator tu, aku mesti akan suruh kakak tu lain kali ikut jalan dalam je.
Tapi....
Seriously sunyi.
Dan gelap.

:p

Tapi, kakak dah boleh balik on time.
Tak payah bagi change kat orang lain balik dulu.
Boleh sampai rumah jumpa anak-anak dengan cepat.

Jadi nasihat saya, jangan ikut tol..

Ewah.. Nasihat tak boleh blah..

:p


|||>> 001 Comment(s) <<|||
Season 2014: Chapter Four
Friday, March 28, 2014 || 4:15 PM

Fuh... Dari jam 2pm dok mengadap autocadd..
Bukan buat benda complicated seperti machine ataupun transformers pun..
Cuma delete line, move line, edit tulisan, move tulisan...
Pukul 4pm baru siap..

Ohoii..

Nilah padahnya bila drafter cuti.
Dahlah takde kawan nak mengumpat.
Kawan nak siapkan drawing pun takde.

Hua hua hua.

Maaf bos. Saya tak terer autocadd.
Dengan ini saya rasa saya nak insaf.
Insaf daripada asyik chase drafter buat kerja laju-laju.
Sebab sesungguhnya, autocadd ni payah.
Tension.

Sekian.


|||>> 000 Comment(s) <<|||

.