0 STALKERS a.i.e.n.u.r.z the untold stories~
Suddenly I am famous and people know my name

** ALL ABOUT ME
I am Ainur.
I am 30 years old.
I am a wife.
I am a working mother.
I am a fulltime mother.
I am a weekend housewife.
I am Muslim.
I am a marhaen.
I am human being.
I am adult.
I eat.
I grow.

My heart has been captured by your funny little smile

|syarienarifen| |nashrex| |chika| |ainnur| |mejastudy| |little-nailofar| |aku-nakal| |anim| |dylla| |girlpower| |yonna-1| |yonna-2| |noffa| |mimie-kusya| |intan| |mat-yie| |munirah| |cik-yat| |audadi| |kak-ros| |puan-yati| |kecil| |rye| |adik-kandung-no-4| |awin| |laily| |puan-yana| |ayu| |adik-kandung-no-3| |along| |puan-pzan| |diana| |fai| |hearts-voice| |PM Dr. MAZA|

I really wonder how you feel on these nights so alone


I don't know for sure where this is going



EVERY HUMAN BEING HAS A STORY
.LIFE. .TRUE. .UNBELIEVABLE.

Season 2014: Chapter Twenty One
Wednesday, November 19, 2014 || 11:58 AM

Eh..
Ramai betul yang pregnant kat ofis ni.
Semacam berlumba-lumba nak tunjuk kat semua orang kau subur ke apa ni?
HAHA.

Tapi, antara yang terawal akan bersalin adalah saya dan sorang Manager ni.
Due pun lebih kurang sama je kami nanti.
Tapi.. Walaupun due sama, kebesaran perut kami memang beza gila, I tell you.
Kalau letak saya dengan dia sebelah-sebelah, mesti orang akan ingat Manager tu dah 9 bulan, saya pulak baru 6 bulan.

Nampak?

Perut iolls kecil je.
Berat pun asyik turun naik eh dah kenapakan.
Walhal, saya skip lunch je. Sebab dulu kat Lysagh*t selalu makan free, kerja kat sini lunch kena bayar sendiri.
Breakfast, makan petang, dinner semua saya makan.

Ai ai ai. (geleng kepala)

Kadang-kadang stress jugak.
Bila ramai nau yang cakap saya kurus.
Muka cengkung.
Perut kecil.

Last-last saya akan cakap, 'Aah.. Kurus. Sebab jaga badan.'

KAH KAH KAH.

Manusia kan..
Tak pernah nak bersyukur.
Bila orang komplen kita gemuk, bising.
Bila orang komplen kita kurus, pun bising.
Eh... Apa benda yang boleh membuatkan kau tak bising ni, noks?
Aiyooooo...


|||>> 000 Comment(s) <<|||
Season 2014: Chapter Twenty
Monday, November 17, 2014 || 2:12 PM

(Klik gambar untuk besarkan gambar)

(Klik gambar untuk besarkan gambar)

Hari tu pergi rumah makcik kat taman depan.
Berborak dengan dia.
Kebetulan pulak dia ada jaga cucu dia.
Sebaya dengan Along Adib.
Tahun depan, sepupu Along Adib akan masuk Littl*e Calip*h.
Umur diorang tahun depan adalah 4 tahun.

Makcik tanya jugak saya, Along Adib nanti nak hantar tadika mana dan bila planning nak hantar.
Honestly, saya macam tak berapa nak setuju sangat kalau hantar anak awal sangat pergi tadika.
Sebab... Saya rasa macam terlalu awal.
Nanti, takut budak cepat rasa boring dengan sekolah.
Eh.. Kita pun masa sekolah dulu-dulu, kadang-kadang rasa boring nak pergi sekolah.
Ni bila dah kerja, jadi boring nak pergi kerja.. Eh, nak balik masuk sekolah balik boleh tak?
T_T

Saya dan suami plan nak hantar Along Adib tadika masa dia dah 5 tahun nanti.
Tengah sakan jugak dok google tadika yang ada kat area rumah ni.
Ada 2 tadika ala-ala islamik dekat-dekat dengan rumah baby sitter Along Adib.
Tapi.. Suami cakap, dia macam minat kat Brain*y Bunc*h.
Minat sebab nama dia sedap kot.
KAH KAH KAH.

Lalu, gigihlah saya tengok fees tadika tersebut.
Gulp... I is telan air liur, uolls..
Takut tengok fees dia, saya try pulak google CE*C, Geniu*s Aula*d, Littl*e Calip*h.

Oh..
Ok.. Fine.. Harga dia memang macam tu.
Mahal gila.. Takut tengok, ohoiiiii..

Memanglah.. Jangan berkira kalau benda fasal pendidikan anak.
Tapi.. Kalau lepas tu nanti, suami yang sekarang ni se-sado itu, akhir tahun, takut lagi kurus dari saya je.
Dengan gaji yang cukup-cukup makan je.
Dengan keluar pulak statement RM3600 tu masuk golongan miskin je.
Dengan kos sara hidup mencanak-canak naik, entah bila nak turun.
Dengan nilai RM100 dah macam ibarat RM10 je, rasanya hantar tadika dekat area rumah baby sitter Along Adib je lah.

Bukan apa.. Nak berbelanja pun kenalah ukur baju di badan sendiri.

Saya dan suami bukannya orang senang.
Kami masih merangkak lagi dalam mencari wang ringgit.
Ni baru sorang anak.
InsyaAllah nanti adik Along Adib keluar ni, banyak jugak nak pakai duit.
Takkan nak harapkan duit mak bapak lagi kot.
Kita haruslah kena berdiri atas kaki sendiri.

Kang.. Kalau komplen itu ini karang, dituduhnya seorang Melayu yang tak reti bersyukur.
Dituduh pulak Melayu yang tahu nak complaint je.
Dituduh pulak Melayu yang berbelanja tak ukur baju di badan sendiri.
Dituduh pulak Melayu yang tak sedar diri. Tak de duit buat cara takde duit.

Haih la...
Nasib menjadi penduduk Malaysia kah?

Ai ai ai..

Yang miskin, semakin miskin.
Yang kaya, semakin kaya.
Yang dihimpit, semakin terhimpit.

Huuuu..

Kbai.


|||>> 002 Comment(s) <<|||
Season 2014: Chapter Nineteen
Thursday, November 6, 2014 || 4:12 PM

33 weeks sudah.
Berat bayi kalau ikutkan dah 2.124kg.
Wah... Sikit lagi nak lawan Along awak punya beratlah bayi.
Along awak dulu, berat dia 2.2kg masa Umi bersalinkan dia.
Chaiyok chaiyok bayi..

Hehe..

Berat Umi dia?
Last two weeks timbang dekat KKIA, berat dah cecah 65kg.
Punyalah gembira iolls, I tell you.
Sebab, berat asyik malu-malu je nak naik.
Kadang naik takat 0.5kg je.
Huuuuuu..

Tapi... Tadi timbang dekat Hospital Serdan*g, berat turun ke 63kg.
Eh, dah kenapa ni?
Bayi semakin besar.
Umi semakin kurus?
Fuiyooooooo...

Boleh apply untuk jadi model lepas ni.

KAH KAH KAH.

:p

Dan.. Doktor cakap saya punya uri adalah placenta previa type 1.
Masih lagi OK.
Percentage untuk bersalin normal masih lagi tinggi.
Sebab uri dok tepi je.
Main cak-cak dengan bayi kot.
HAHA.

Kalau... Kalau dah type 2 atau type 3, percentage untuk operate adalah tinggi.

Aiyoooo..

Kena banyak slow talk dengan bayi ni supaya dia tolak uri naik atas.
Yes.. Walaupun bersalin normal tu adalah sakit yang nauzubillah dia punya sakit, saya kalau boleh, tak naklah doktor potong-potong perut untuk keluarkan bayi.
Saya nak normal..
Hihi.

Oh.
Lately ni, perut selalu mengeras.
Selalu sangat.
Sampai tak boleh nak berdiri tegak dibuatnya.
Huhu.

Ok bai.
Assalamualaikum.


|||>> 001 Comment(s) <<|||

.