Monday, September 14, 2015

Season 2015. Chapter One: New Life

Assalamualaikum.

Hai blog baru.
:)

Nama masih lagi remain the same.
Cuma, content kat dalam blog ni saya buat yang baru.
Entry-entry lama, saya privatekan.
Cuma untuk bacaan di masa sengang saya je.

Motif?

Emmm..

Last month, Atuk saya tinggalkan saya.
Tinggalkan kami semua.
Tinggalkan semuaaaaaaaaaaaaaaaaaa orang yang sayangkan Atuk..
Tinggalkan dunia ni buat selama-lamanya.

Atuk dah jumpa Pencipta dia.
T_T.

Sejak Atuk pergi, saya rasa something dalam hati ni.

Mungkin, boleh kata jugak sebagai a wake up call untuk saya sendiri.

Bukan Atuk je yang pergi.. Jiran lama kat Kemaman pun.
Adik kawan pun.
Admin KHK pun.
Emak kawan pun.

Eh.
Ramai.

Lalu, saya jadi takut.
Takut kalau-kalau saya di panggil, saya belum bersedia.
Selalu, time malam-malam saya terjaga dari tidur, saya akan teringatkan Atuk.
Lepas tu, saya akan pandang Aqil.. Biasanya Aqil tidur dengan saya sebab dia breastfeed kan..
Along Adib pulak akan tidur dengan suami.
Lepas tu tertanya-tanya dengan diri sendiri..
Kalaulah saya takde nanti, macam mana dengan anak-anak saya?
Masa tu, tak fikir kat suami dah.
Wakakakakak..

Teringat kat Atuk.

T_T

Mungkin saya rindu sangat kat Atuk kot.
Walaupun saya tak selalu call dia.
Walapun saya tak selalu sangat balik kampung, saya sayangkan dia.
T_T

Hish.

First entry dah cerita perkara sedih.
Hehehehehe..

Oh..
Disebabkan ini semacam a wake up call untuk saya, saya dah start buat pendekatan untuk privatekan blog lama.
Lepas tu, gambar-gambar kat FB saya plan nak delete.
Mula-mula plan nak delete akaun lepas tu create akaun baru.
Tapi, syaiton ni jahat betul menghasut saya.
Sebab saya rasa sayang dengan gambar-gambar kat FB tu.
Lepas tu rasa semua tu kenangan.
Lepas tu rasa semua post-post saya kat FB tu akan hilang ditelan zaman.
(_ _! )

Kuatkan iman.

Saya nak private gambar-gambar saya.

^_^

Assalamualaikum

2 comments:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete